WKE gemakkelijk langs Zwartemeerse Boys

EMMEN – In de zondag 4e klasse D won WKE-16 met 6-1 van Zwartemeerse Boys. Op deze zonnige gure zondagmiddag had WKE geen enkele moeite met het in de onderste regionen bivakkerende Zwartemeerse Boys. Al in de 11e minuut was het Jochem Scholten die via een verdediger de 1-0 scoorde. In de 21ste minuut scoorde Henk Bakker vanaf rand strafschopgebied met een curve in de rechter benedenhoek. 2-0.

In de 24ste minuut was het wederom Henk Bakker die met een kopbal de 3-0 aantekende. In de 43ste minuut tekende Jochem Scholten voor de ruststand van 4-0. Zwartemeerse Boys wist geen enkele kans te creëren. In de 2e helft bleef de lichtgeblesseerde Sander Meertens in de kleedkamer en werd vervangen door Wesley Stobbe. De wedstrijd kabbelde de eerste 20 minuten rustig voort totdat Wesley Stobbe uit een corner van Jan Scholten knap binnen kopte. 5-0.

In de 76ste minuut kwam Zwartemeerse Boys tot verrassing van iedereen tot een treffer. Een op een voorzet lijkende pass van Tim Funke verdween met of zonder aanraking in de verste hoek van WKE. 5-1. In de 90ste minuut een schitterende solo van Jozef Brink die afsloot met een schot op de goal, die in eerste instantie werd gered door de doelman, maar de terugspringende bal was een gemakkelijke prooi voor Bernando Veenvliet. Eindstand 6-1. Een mooi detail in deze wedstrijd was dat Herman Hindriks na zijn kruisbandoperatie vorig seizoen ook weer zijn eerste peelminuten maakte..