SVBO pakte derde zege op rij

LEEUWARDEN –In de zondag 1e klasse F behaalde SVBO zijn derde overwinning op rij. Na GAVC en Noordster werd zaterdagavond FVC met 1-3 verslagen. Bij rust stond het 1-0 FVC, maar na rust kreeg FVC de deksel op de neus. SVBO was beter en scoorde wel uit de kansen die het kreeg. 1-3. In de 20e minuut werd kwam FVC op voorsprong.

SVBO doelman Lennon Ebeltjes kon een inzet nog keren, maar in de rebound schoot Hollander alsnog raak. 1-0. Vlak voor rust kreeg SVBO een kans, maar uit een vrije bal van Roy Jagt kopte Nick Hidding over. Ruststand 1-0. Na rust kwam SVBO goed uit de kleedkamer. Er werd voor elke meter gestreden en werd FVC onder druk gezet. Uit een voorzet van Roy Jagt kon Twan Waidijk er nog een voet tegen aan krijgen, maar de redding was van FVC keeper Schaafsma. Ook een kopbal van Hidding ging naast over. Uit een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw voorgegeven door Jagt. Robin Heijne stond bij de tweede paal om de bal in het doel te werken. 1-1.

SVBO ging door en ging op zoek naar de tweede treffer. Nadat Wielens op de hakken werd gelopen in de zestien kreeg SVBO een strafschop. Wielens zelf nam de verantwoording en maakte vanaf de stip geen fout. 1-2. Met nog een 5 minuten te spelen gooide FVC alles op alles en werd SVBO gevaarlijk in de counter. FVC kreeg ook nog één kans, maar René Wolbers stond op de juiste plek om de kopbal weg te koppen. In de laatste tegenaanval stuitten Wielens en Brands op doelman Schaafsma, maar in de rebound wist Edfrin SIlvania te scoren. 1-3 en dat werd ook de eindstand. Volgende week zondag speelt SVBO thuis tegen GRC Groningen.