Musselkanaal pakt verdiend de drie punten bij Weerdinge

WEERDINGE – Musselkanaal behaalde zondagmiddag in Weerdinge op sportpark De Luwte een verdiende overwinning met 2-0. Zonder tot groots voetbal te komen was het wel effectiever dan de thuisclub. Met twee treffers bewees Jordy Oost opnieuw zijn waarde voor Musselkanaal. Niet dat het de sterren van de hemel speelde maar op de juiste momenten wist het te scoren.

Omdat Weerdinge dat niet deed is de zege eigenlijk simpel verklaard. Musselkanaal begon opmerkelijk goed aan de wedstrijd. Net voor de openingstreffer had het ook al een kans op de voorsprong maar met de prima voorzet van Robin Gerlach werd niets gedaan. Even later veroverde Gerwin Schmitz de bal, hij gaf deze mee aan Jordy Oost en deze weet wel raad met zulke kansen. Doelman Sjoerd Wolters was kansloos op de inzet van Oost, 0-1. De tweede helft had Weerdinge een optisch veldoverwicht.

Het was wel wat meer aan de bal dan Musselkanaal maar veel gevaar leverde het niet op. Musselkanaal hield simpel stand. Alle hoge en diepe ballen waren een prooi voor de prima spelende Jordie Teuben en Gerwin Schmitz, weer op het middenveld uitkomend, ontregelde veel bij Weerdinge. Musselkanaal kwam niet zo heel veel meer op de helft van Weerdinge maar de eerste keer dat het wel goed lukte was het ook direct raak. Gerlach snelde er op rechts fraai vandoor en de voorzet op maat werd uitstekend binnengekopt door Oost. 0-2 en dat werd ook de eindstand..