Geslaagde G-tennistoernooi Bargeres

EMMEN - TennisClub Bargeres organiseerde afgelopen zaterdag voor de eerste keer een interregionaal G-tennistoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemende tennissers kwamen uit de drie Noordelijke Provincies en spelen bij ATV de Hertenkamp uit Assen, TC NOHN uit Sappemeer, HTV ten Woude uit Heerenveen en TennisClub Bargeres uit Emmen.

In 2017 is TC Bargeres gestart met het G-Tennis. In Drenthe bleek dat Tennis voor verstandelijk beperkten alleen in Assen toegang hadden tot deze mooie sport. TennisClub Bargeres vond, als grootste Tennisvereniging van Drenthe, dat ook G-Tennis in Bargeres mogelijk moest zijn. De motivatie voor dit initiatief van de club was mensen met een verstandelijke beperking in aanraking te laten komen met de prachtige tennissport.

Dat ze er plezier aan hebben, maar ook hun motoriek en conditie kunnen verbeteren en ook belangrijk is dat deze mensen deel kunnen nemen aan het verenigingsleven. Dit alles heeft geresulteerd in het 1e Interregionaal G-Tennistoernooi in Zuid Oost Drenthe. Het werd mede door het goed weer een mooi toernooi waarvoor zich 25 deelnemers en 25 buddy’s hadden aangemeld. Er werd in vier poules gestreden en voor de finalisten was er een gouden en zilveren medaille en de anderen eindigden allemaal als derde met een bronzen medaille.


Burgemeester Eric H.F. van Oosterhout was ook vroeg aanwezig om met een aantal deelnemers de eerste bal te slaag en daarmee het toernooi officieel opende.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda