Noeste arbeid levert FC Emmen drie punten op

MAASTRICHT - Een middagje keihard werken in Zuid-Limburg heeft FC Emmen drie punten opgeleverd. De 0-1 op MVV Maastricht was van het zwaar bevochten soort met als matchwinner Cas Peters. Door de winst heeft FC Emmen de vijfde plaats heroverd op Telstar, de ploeg die komende maandag in De Oude Meerdijk moet aantreden.

FC Emmen moest het in De Geusselt zonder Keziah Veendorp doen die zich na de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet goed voelde en na onderzoek in Groningen werd besloten hem rust te geven. Verder ontbraken Mario Bilate en Norair Mamedov die afgelopen vrijdag uitvielen. De consequenties waren dat Tim Siekman als linkerverdediger mocht acteren en Nick Bakker naar binnen verhuisde om samen met Jeroen Veldmate een koppel te vormen.

Met de terugkeer van Glenn Bijl na een wedstrijd schorsing verhuisde Michael Chacon weer naar de reservebank.
De eerste helft verliep niet ongunstig voor FC Emmen. Niet dat de vorm van een paar weken geleden terug was, maar in elk geval werd de helft met de nul tegen afgesloten. Dat was overigens wel een dubbeltje op zijn kant want MVV liet een tweetal grote kansen liggen in een fase dat het nog 0-0 stond. Zo kreeg Atilla Yildirim in de twaalfde minuut een geweldige mogelijkheid op de 1-0 maar schoot bijna op de doellijn staande over.

Elf minuten later kreeg Joeri Schroyen na een afspeelfoutje van Tim Siekman een grote kans maar schoot in ideale positie naast. FC Emmen deed het beter met het benutten van de kansen. Ruim halverwege de eerste helft liet Jeroen Veldmate een fraaie pass los op Alexander Bannink die door tikte op Cas Peters. De Emmer spits maakte het koellboedig af wat zijn veertiende treffer van het seizoen was. Kort voor de pauze mocht Youri Loen nog aanleggen voor een vrije trap op een voor hem gunstige afstand maar doelman Verrips tikte het schot corner.

De tweede helft zag zoals mocht worden verwacht een thuisploeg die veel pressie uitoefende. FC Emmen werd vaak in de eigen zestien teruggedrongen en moest zich op de counter toeleggen. Hoewel het soms druk was in het Emmer strafschopgebied werd met enig kunst- en vliegwerk de gelijkmaker voorkomen. Hoewel de countermogelijkheden van FC Emmen dikwijls verzandden in onnauwkeurigheden, kregen de gasten uit het zeer verre Drenthe in de slotfase een paar erg goede mogelijkheden.

Beiden kwamen voor rekening van Cas Peters die in de 72e en 80e minuut de wedstrijd op slot had kunnen gooien maar zag eerst zijn kopbal uitstekend verwerkt door MVV doelman Verrips en ook de tweede poging strandde op de Maastrichtse goalie. Bij FC Emmen was intussen Henk Bos als vervanger voor Anco Jansen ingebracht en in de slotfase kwamen ook nog met Michael Chacon en Josimar Lima twee verse krachten in het veld. In de drie minuten extra tijd gooide MVV nog eens alles op alles maar FC Emmen wilde niet buigen.

Met Cas Peters (hoofdwond) en Gersom Klok die na een botsing buiten westen was en nog na het laatste fluitsignaal moest worden behandeld kwam FC Emmen er niet onbeschadigd af. Ook Tim Siekman was al naar de kant gehaald zodat de medische staf weer vol aan de bak moet.

MVV Maastricht-FC Emmen 0-1.
26.Peters 0-1 Scheidsrechter: Blank. Gele kaart: Nwakali , Schroyen (MVV), Bijl, Loen (FC Emmen). Toeschouwers: 4426.

MVV Maastricht: Verrips; Moustafa (58. Golpek), Mares (84. Loshaj), Mmae, Pereira, Schroyen, Houben, Nwakali, Ciranni, Yildirim (58. Kostons), Koolhof.