SVBO wint ook van GRC Groningen

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft voor de 4e keer op rij weten te winnen. Ditmaal werd GRC Groningenna een 2-1 ruststand met 4-1 aan de zegekar gebonden. Verdiend was het zeker, maar makkelijk ging het niet allemaal. SVBO vergat eigenlijk de wedstrijd al snel te beslissen en leek daar de deksel voor op de neus te krijgen. SVBO herpakte zich wel en trok de overwinning alsnog naar zich toe. Hierdoor staat het stevig op de 5e plek en zijn de onderste plekken definitief uit zicht.

SVBO moest het nog steeds doen zonder de geblesseerden Stefan Kuper en Jonny Koops. Maar deed het vandaag wel met Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Tom Jeuring, Nick Hidding, Davy Wessels, Dylan Wessels, Roy Jagt, Maarten Wielens, Twan Waidijk en Quentin Brands. Op de bank zaten Edfrin Silvania, Ronald Gerdes, Rik Tuinman, Robin Heijne en Glenn Tromp.

SVBO begon goed aan het duel, had de bal en werd twee keer gevaarlijk uit een hoekschop van Roy Jagt, een hele grote kans kwam er nog niet uit. Ook nadat Brands er twee keer door kwam over rechts, was de aansluiting er niet. En plotseling uit het niets stond daar de 0-1 op het scorebord. Balverlies op het middenveld en een snelle counter werd aardig afgerond door Alt van GRC. SVBO bleef wel doorvoetballen en bleef de betere. Zo ging een schot van Jagt naast en schoot Wielens uit een moeilijke hoek over.

Toch viel de gelijkmaker. Een ingooi van Jagt werd door Twan Waidijk doorgekopt. Achterin kwam de bal terecht bij Jelmer Scholtens die de gelijkmaker scoorde. 1-1. SVBO bleef de betere en wederom uit een ingooi die werd doorgekopt werd SVBO gevaarlijk. Helaas leverde dit geen doelpunt op. Ook niet een kopbal van Dylan Wessels. Vlak voor rust werd het alsnog 2-1 voor SVBO. Maarten Wielens plaatste de bal keurig in het hoekje. Dit was ook de ruststand.

In het eerste kwartier na rust had SVBO de wedstrijd helemaal op slot kunnen gooien. Echter gingen alle mooie kansen mis. Een kopbal van Twan Waidijk werd prima gepakt door de GRC keeper, die ook een bal van Brands wist te redden. Zijn mooiste redding was op de vrije schietkans die Jelmer Scholtens kreeg, maar zoals gezegd ging de bal er niet in. Dylan Wessels nam een voorzet keurig aan, maar zijn schot werd onderweg geblokt/van de lijn gehaald. Hierna bleef SVBO de kansen krijgen. Een inzet van Davy Wessels werd geblokt.

Zoals al vaker in het voetbal, valt het doelpunt dan aan de andere kant. Eerst kreeg GRC nog één grote kans, maar alleen voor Ebeltjes, wist de SVBO doelman prima te redden. Op de 2e kans na rust van GRC had ook hij geen antwoord. Het was zo’n 10 minuten voor tijd. Een hoekschop werd in eerste instantie uitverdedigd. De 2e voorzet die kwam ging langs alles en iedereen heen en werd bij de tweede paal binnen gelopen door een GRC speler. 2-2.

Toch rechtte SVBO de rug en bleef het doorgaan. Al heel snel viel de 3-2 voor SVBO hierna wel. Het was Dylan Wessels die wist te scoren en SVBO zo op een 3-2 voorsprong zette. Daarna kwam de ware aard van GRC naar boven. Irritant, vervelend, natrappen, zeuren. Zoals we eigenlijk van deze ploeg wel gewend zijn. Het enige wat je dan kan doen, is voetballen blijven. SVBO bleef in verdedigend opzicht in ieder geval bij de les en gaf eigenlijk niks meer weg. Het werd in de counter nog 4-2 voor SVBO. Invaller Ronald Gerdes passeerde fraai zijn verdediger, omspeelde de keeper en kon uiteindelijk simpel scoren. 4-2 en hierna floot de prima leidende scheidsrechter Alkema af voor het einde van de wedstrijd.

Drie heerlijke en dik verdiende punten voor SVBO, wat zich nu definitief bij de onderste plekken weg heeft gespeeld. We kunnen naar boven kijken en daar zien we Emmen 4 punten voor ons staan op plek 4, met 1 wedstrijd meer. Aankomende zondag staat de derby op het programma: Emmen – SVBO. Ook in de 3e periode staat SVBO nu bovenaan, samen met Alcides. (Zie ook het fotoboek)