DZOH langs NEC Delfzijl

EMMEN - Na een belangrijk punt te hebben gepakt in Zuidhorn vorige week lijkt DZOH zich veilig te hebben gespeeld voor dit seizoen en met nog 4 thuiswedstrijden voor de boeg kan het team van Martin Drent lekker vrijuit voetballen om zodoende de supporters een paar mooie wedstrijden voor te schotelen. De enige uitwedstrijd die nog rest dit seizoen wordt gespeeld bij het nabijgelegen Klazienaveen; ook altijd een mooie derby.


De eerste tegenstander die DZOH afgelopen zaterdag thuis ontving was NEC Delfzijl. Na de 0-1 overwinning tegen Klazienaveen vorige week, wat de zevende ongeslagen wedstrijd op rij betekende voor de blauw-witte formatie uit Delfzijl, kwamen zij dan ook met het volste vertrouwen naar sportpark Zwanenveld toe. Tussen de trainers van beide elftallen heerst een goede band en Martin Drent zat de hele week al uit te kijken naar het moment dat hij Kees Pranger mocht ontvangen in de mooie wijk de Rietlanden. Nadat er weer even was bijgepraat en Drent duidelijk opgelucht was dat de voetbalvriendschap nog steeds bloeiende was, werd de knop omgezet en de focus kwam weer volledig te liggen op het behalen van de drie punten. Nadat de pupil van de week een prachtige solo afrondde werd er om half drie afgetrapt.

Het mag worden gezegd dat de selectie van DZOH wel van een feestje houdt en de verjaardag van de koning wordt dan ook niet overgeslagen. Alhoewel DZOH een zeer jonge selectie heeft zijn ze volwassen genoeg om te weten hoe ver ze kunnen gaan een dag voor de wedstrijd en hebben ze allen op Koningsdag rekening gehouden met Wedstrijddag. Dit was dan ook goed te zien in het veld want het publiek werd getrakteerd op een koninklijke voorstelling.

De wedstrijd
DZOH begon goed zonder echt tot grote kansen te komen. Ook NEC liet van zich spreken met enkele mooie individuele acties maar meer dan wat corners leverde dit niet op. Het weer sloeg plotseling om en het natte veld leende zich nu perfect voor slidings. Dit ontging de stofzuiger op het middenveld Thomas Kerkhoven ook zeker niet en het publiek genoot van de harde maar faire tackles van de Dyson v8 Pro van DZOH. Dit was ook het moment dat Wouter Smallenburg de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. De bal kwam voor zijn voeten op de rand van de zestien en het leek een ideaal moment om te laten zien wat voor dynamiet hij in zijn rechterpoot heeft. Vorige week had een speler van Zuidhorn de pech een pegel van Smallenburg recht in zijn gezicht te krijgen hetgeen hem een week hoofdpijn heeft bezorgd. Deze keer besloot Smallenburg echter af te kappen ( O+X ) en geplaatst te schieten met links ( R1+O ). Zijn “weak foot skills” zijn helaas niet “five stars” en dit schot werd dan ook geblokt maar met een raar effect belandde de bal toch nog op de lat. NEC kwam met de schrik vrij.

Na een wat rommelige fase, wat mede was te wijten aan het hobbelige veld, kwam DZOH vlak voor rust toch nog op een 1-0 voorsprong. Het was Ruud Klingenberg die de bal panklaar legde op de plaat van Tim Middeljans. Middeljans liet het publiek juichen door de bal weer eens snoeihard binnen te koppen; hetgeen hij vaker deed in vroegere tijden. *Kijktip op YouTube: DZOH wint voor het eerst in elf jaar van BSVV* Zo ging DZOH met het welbekende goede gevoel de rust in.

Tweede helft
Niemand weet precies wat Harm Engbers in de sinaasappels die hij altijd getrouw uitdeelt in de rust doet maar ze smaakten de DZOH-selectie naar meer. Naar meer doelpunten wel te verstaan! Het was dan ook goaltjes- en hartendief Tim Aasman die al binnen vijf minuten na rust de score voor DZOH verdubbelde. Wederom was het Klingenberg met het voorbereidende werk en na goed doorzetten van Aasman toonde hij nog maar eens een keer zijn scorend vermogen dit seizoen. Een mooie statistiek: Waar beide Maxxen uit de selectie er dit keer door verschillende omstandigheden niet in stonden, wisten beide Timmen dus het net te vinden deze wedstrijd.
Na deze treffer werd DZOH echter wat laconieker en NEC sterker. De goed spelende Jari Slort wist na een prachtige solo doelman Nick Schepers te passeren. Een domper voor DZOH en duidelijk een opsteker voor NEC. Ze werden ook gevaarlijker maar puntenpakker Nick Schepers wist met mooie reddingen de gelijkmaker te voorkomen. Eerst op een kopbal in de rechterhoek en daarna pareerde hij een laag schot van buiten de zestien. Een prima seizoen voor de doelman maar helaas nog steeds niet goed genoeg voor de aanvoerdersband.

DZOH liet ook zeker van zich spreken en het was Ruud Klingenberg die even later zijn hattrick maakte; een assists-hattrick! Al dan wel of niet bedoeld legde hij de bal met zijn borst klaar voor de ingevallen Max Heijnen en met een venijnig schot maakte hij er 3-1 van. Hierna was DZOH sterker en er kwamen nog twee haast identieke kansen voor Danny Voorn. Helaas had hij het vizier niet op scherp en ook een schot van wederom Max Heijnen na een mooie actie leverde niet de 4-1 op. Ook Klingenberg had nog van dichtbij de kans om te scoren maar hij besloot het toch liever bij assists te houden.

Slotfase
In de slotminuten mocht Robert Savenije na lang zeuren eindelijk zijn opwachting in de punt van de aanval maken. Als een kind zo blij op koningsdag met een waardeloos cadeautje uit de grabbelton sprintte hij zonder aarzeling naar voren. Het publiek vond het geweldig en wachtte vol spanning op het moment dat Savenije de bal zal krijgen en er ongetwijfeld iets geniaals mee zou doen. Deze hoop vervloog al snel want de enige noemenswaardige actie van de zelfbenoemde spits was een mislukte poging op doel te schieten wat resulteerde in een overtreding tegen DZOH. Waar het wel lukte om voormalig spits Marwin van der Meer om te scholen naar een uitstekende centrale verdediger lijkt het Savenije niet te lukken om met succes de omgekeerde route te bewandelen.. “Het onbrak hem aan gogme” aldus Drent.

Al met al was dit een vermakelijk slotstuk na een succesvolle middag van de hoofdmacht van DZOH. Aanvoerder Marwin van der Meer keek dan ook met een goed gevoel terug op de wedstrijd: “Het was een fantastische teamprestatie die wel een borrel verdiende”. Logisch ook, zeker na de geheelonthouding van de spelers op Koningsdag. Ook de Nederlands-Spaanse elftalleider Juanes Cantonnes was trots: “Het is een teamsport en vandaag stond er een “Gran Equipo”. Olé!” Trouwens, wist u dat Asensio een Nederlandse moeder heeft en net als Juanes zowel de Nederlandse als de Spaanse nationaliteit heeft…

De volgende tegenstanders van DZOH is hekkensluiter Nieuwleusen die met 0-3 verloor van de Weide. Let op: de wedstrijd van zaterdag is verplaatst naar donderdag. Zet dit in uw agenda en kom weer genieten van de Drentse Zuidoosthoekers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda