Schoonebeek laat winst liggen tegen Valther Boys

VALTHE -

Jan-Willem Wupkes (Schoonebeek) en Gertjan Webers(11) in een fel duel. (foto Bert Tibbe)

De eerste helft ging redelijk gelijk op; Schoonebeek had wel het betere van het spel en creëerde de meeste kansen, maar Valther Boys was dodelijk effectief. De eerste twee echte kansen voor Valther Boys vlogen er ook gelijk in. In de 30e minuut werd Tommie van Rijswijk, met een steekpass door het centrum, vrij gezet voor doelman Lohuis en scoorde de 1-0. In de 37e minuut was van Rijswijk attent bij de tweede paal om een lage voorzet via de binnenkant van de paal binnen te werken. 2-0.

Schoonebeek kwam in de tweede helft sterk terug. In de 50e minuut maakte Jeffrey Berens de aansluittreffer (2-1) en in de 57e minuut scoorde Chiel Steffens zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van Schoonebeek. 2-2. Schoonebeek voerde de druk verder op, kreeg kansen, maar schoten van o.a. Jeffrey Berens en Jesper Swieters leidden niet tot de verdiende voorsprong. En in de 87e minuut werd Jeffrey Berens onderuit getrokken binnen de zestien, scheidsrechter Haanstra weigerde te fluiten. In de tegenaanval kreeg Schoonebeek het deksel op de neus, Gertjan Webers lobde de winnende 3-2 binnen.