FC Klazienaveen verliest de aansluiting met koploper Pelikaan S

KLAZIENAVEEN – FC Klazienaveen bewees zich afgelopen zaterdag geen beste dienst in de strijd om het kampioenschap van de zaterdag 2e klasse J. Het verloor de thuiswedstrijd tegen DESZ met 3-1 en heeft het nu niet meer in eigen hand. Binnen vier minuten keken de Klazienaveners tegen een achterstand aan toen een terugspeelbal Dani Slip werd onderschept door Tom Kistjes van DESZ 0–1.

In de 10e minuut probeerde Rob Groote ook maar eens een terugspeelbal maar ook die werd onderschept. Deze keer was het Danny Moorman die heel attent de bal op pikte en tegen het netje knalde. 0-2. Een paar minuten later was FC Klazienaveen dicht bij een treffer, maar Mike Wilts richtte de bal net over het doel, Ook Nick van der Sleen had zijn vizier in de 22e minuut net iets te hoog staan en de bal rakelings over schoot. FC Klazienaveen bleef zich wel kansen creëren. Vlak voor rust kwam Patrick Bloemberg nog eens vrij voor keeper van DESZ maar ook hij schoot de bal over het doel.

Een minuut later is het dan eindelijk wel raak als Mike Wilts uit een goede aanval over rechts de voorzet op waarde schat en de bal binnen prikt. 1-2 en dat werd ook de ruststand. Na de thee probeerde FC Klazienaveen zo snel mogelijk de achterstand weg te werken. Wat het ook probeerde verder dan een schot op de paal door Patrick Bloemberg kwamen de Klazienaveners niet. In de 85e minuut bepaalde DESZ de eindstand op 1-3 door een doelpunt van Tom Kistjes. Door deze nederlaag staat FC Klazienaveen nu op vijf punten van koploper Pelikaan S terwijl De Weide de naaste belager voor de derde plaats op één punt volgt. .