WKE op weg naar kampioenschap

NIEUW WEERDINGE – In de zondag 4e klasse D deed WKE wat het moest doen en dat was winnen van naaste belager Titan. In de 11e minuut was het al raak. Hendrik Gustin werd op rechts de diepte ingestuurd door Henk Bakker, die op zijn beurt Ferdy Poelman met een goede voorzet bediende en de bal kon intikken. 0-1,

In de 16e minuut moest Jan Scholten met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Harold Wolters. Nadat Kevin Faber van Titan een kans had gemist, was daar het moment van Jochem Scholten. Hij pikte in de 25e minuut de bal bij de middellijn op, zette met een aai over de bal een tegenstander voor schut, zette één-twee op met Ferdy Poelman, stuurde ook de volgende tegenstander het bos in met een aai over de bal en verraste de doelman met een tikkie in de verste hoek, 0-2.

Drie minuten later scoorde Titan tegen. Wim Kok verkeek zich op een voorzet en via hem kwam de bal bij de op de doellijn staande Ferdy Poelman en die kopte de bal pardoes in de voeten van Harm Jan Moesker en die wist daar wel raad mee. 1-2. In de 34ste minuut mocht Jochem Scholten een vrije bal nemen en schoot hij de bal laag door de muur tegen het net. 1-3. Titan kwam in de 2e minuut van de extra tijd terug tot 2-3 door Rick Hendriks. De tweede helft was WKE oppermachtig, maar het enige wat er aan schortte was de afronding bij Ferdy Poelman, Hendrik Gustin (2x), Harold Wolters en Henk Bakker.

In de 75ste minuut werd het 2-4. Een verre uittrap van Wim Kok belandde bij Hendrik Gustin, die kopte de bal door naar Henk Bakker en die kon simpel de 2-4 scoren. In de extra tijd werd Hendrik Gustin door doelman Remon Poede binnen het strafschopgebied met een overtreding van het scoren afgehouden. De scheidsrechter bestrafte de doelman slechts met geel. Ferdy Poelman bepaalde vanaf 11 meter de eindstand op 2-5. Zonder meer een verdiende overwinning.

WKE aanvoerder Henk Bakker (8) is hier in een fel duel gewikkeld met Mike Oosting (2) van Titan .