Schoonebeek drukt Weiteveense Boys dieper in de zorgen

WEITEVEEN - Afgelopen donderdag stond de inhaalwedstrijd uit tegen Weiteveense Boys voor Schoonebeek op het programma. Na een aantal mindere resultaten de afgelopen weken, speelt Schoonebeek eigenlijk nergens meer voor. Weiteveen is nog verwikkeld in een felle degradatiestrijd tegen rechtstreekse degradatie.Weiteveen – Schoonebeek is tevens de derby voor beide verenigingen, dus werd er een strijd op het scherpst van de snede verwacht. Maar het werd een sportieve en vonkenvrije wedstrijd waarin Schoonebeek een overtuigende 1-4 overwinning boekte.

In een weer herkenbare opstelling, wat betreft namen en bezetting, trapte Schoonebeek af tegen Weiteveense Boys. De onderaan de ranglijst spartelende thuisploeg moest, en het hoger geklasseerde Schoonebeek mocht. Opvallend was dan ook de geringe weerstand dat Weiteveense Boys op de mat legde. Deels debet daaraan was het beter verzorgde voetbal dat Schoonebeek vertoonde en waarop de Boys geen grip kregen. In de 12e minuut drukte Schoonebeek het overwicht ook uit in de score, Jesper Swieters trok de bal voor waarop Jeffrey Berens bij de eerste paal binnen tikte, 0-1.

In de 32e minuut had Weiteveen de mogelijkheid om de stand weer recht te trekken. De goed leidende scheidsrechter Boland uit Meppel zag in een buiteling van Lars Immink over doelman Berens een strafschop. De strafschop van Stefan Bernsen werd echter knap gekeerd door Martin Berens, en verder weggeruimd door de attente Mart Wubbels. Een paar minuten later in de 35e minuut, viel de treffer wel aan de andere kant. Een vrije bal van Jesper Swieters belandde via doelman Frank Peters voor de voeten van Niek Huser, die aarzelde niet en tikte de 0-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft was Schoonebeek weer de bovenliggende partij. De thuisploeg probeerde het wel, maar het geloof in een beter resultaat ontbrak. Schoonebeek kon zo met goed voetbal de score verder uitbouwen. In de 55e minuut werd Jeffrey Berens aangespeeld in het centrum, en verlengde op Justin Katuin die de 0-3 scoorde. In de 60e minuut was de wedstrijd definitief beslist. Na een snelle Schoonebeek-aanval over links, werd de voorzet van Niek Huser door de WB-defensie gemist, waarop Jeffrey Berens met links de 0-4 kon binnen schuiven. Vlak voor tijd in de 85e minuut kon Weiteveen dan eindelijk iets terug doen, Ruben Beerling kopte de 1-4 eindstand binnen.

De 1-4 einduitslag is een uitslag die hoger had kunnen uitvallen, gezien de onbenut gebleven kansen aan Schoonebeekzijde. Weiteveense Boys wacht nog een zwaar programma om rechtstreekse degradatie te ontlopen, nacompetitie is nog het hoogst haalbare. Het moet daarvoor punten pakken tegen HOC thuis en/of Protos uit. Schoonebeek speelt nog tegen Bargeres thuis en sluit af met EHS’85 uit, waarin het zich kan revancheren op de 1-5 thuisnederlaag van twee weken geleden.

Scoreverloop:
12 min: 0-1 Jeffrey Berens
35 min: 0-2 Niek Huser
55 min: 0-3 Justin Katuin
60 min: 0-4 Jeffrey Berens
85 min: 1-4 Ruben Beerling