Valther Boys terug in de kelder van het amateurvoetbal

WEDDE – Valther Boys was in deze laatste wedstrijd van het seizoen niet meer zichzelf. Het ging om lijfsbehoud in de Vierde klasse D zondag. Wedde die als tweede was geëindigd in de vijfde klasse ging voor promotie. Wedde liet direct zien wat het van plan was deze middag en nam het meteen heft in handen. Al in 8e minuut was het raak. Een vrije bal van Jasper Reininga werd onhoudbaar in de linkerbovenhoek geschoten. 1-0.

Tim Ottens kreeg een paar minuten later de kans om Valther Boys op gelijke hoogte te schieten, maar zijn doel poging eindigt in het zijnet. Dat was zo’n beetje ook het enige wapenfeit wat de Boys konden laten zien. Wedde kreeg vele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar met name Mark Schreuder zat het niet mee. In de 28e minuut maakte Wedde er 2-0 van. Jeroen Jelle Huls scoorde met een bekeken schuiver zijn eerste van de middag.

Valther Boys probeerde er nog wat van te maken maar de voorwaartsen waren onzichtbaar vandaag. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Wedde drukte Valther Boys steeds meer in de verdediging en in 65e minuut werd het lot helemaal bezegeld. Weer was het Jeroen Jelle Huls die op snelheid de achterhoede van Valther Boys het nakijken gaf. De 3-0 is de genadeklap. Rico van Heumen maakte de 4-0 en Ward Hermans maakt via een strafschop de enige treffer voor de Boys deze middag. 4-1. Wedde promoveert naar de vierde Klasse en Valther Boys moet het weer een trapje lager proberen.

Mark Schreuder(9) is Nick Hulshof de baas. Jan Brinks op achtergrond houdt oogje in het zeil. (foto Bert Tibbe)