Geen finaleplaats voor CEC

EMMELOORD - In de strijd om promotie naar de 2e klasse af te dwingen moest CEC als eerste de horde Emmeloord nemen. In en tegen Emmeloord wilden trainer Erwin van Oosten en zijn mannen proberen de finale te halen tegen Dalen of Ruinerwold. Helaas liep het allemaal anders. Na een 3-1 ruststand verloren de compascumers met 5-2 van de thuisclub.

De overwinning leek in de eerste helft al bijna zeker toen het een 3-0 voorsprong wist te nemen nadat Gerke Schaap na een kwartier de score opende. 1-0. Vijf minuten was het Harm van Wieren die eerst ede 2-0 scoorde en enkele minuten later ook voor een comfortabel 3-0 voorsprong zorgden. Een flinke domper voor de blauwhemden uit Emmer Compascuum, die toch de rug wisten te rechten en vlak voor rust via Michel Kingma toch nog iets terug konden doen. 3-1.

In de rust zal trainer Erwin van Oosten zijn manschappen ongetwijfeld heeft goed hebben toegesproken, want de tweede helft begon voortvarend met een aanvallend CEC, Dat leverde r in de 52e minuut ook nog de aansluitingstreffer op via Fabian Scherpen. 3-2. Er was nog een beetje hoop maar Emmeloord verdedigde daarna de 3-2 voorsprong met verve. In het laatste kwartier sloeg het daarna nog twee keer toe met doelpunten van Hans Langedijk en Rik Beekman. Eindstand 5-2 en Emmeloord kan zondag opnieuw op eigen veld tegen Dalen dat met 3-2 van Ruinerwold won gaan strijden om een plaats in de 2e klasse. CEC blijft door deze nederlaag derde klasser.