FC Emmen wint van Jong AZ

BARGER OOSTERVELD - Jong AZ was vorig jaar slechts een figurant in de Jupiler League, speelde ook vrij voorzichtig en veelal de zogenaamde â

FC Emmen oefende op het veld van buurman SVBO al om drie uur ’s middags. Er kwam behoorlijk wat publiek op af , FC Emmen wist ondanks een goed spelend Jong AZ de wedstrijd met 3-2 te winnen.

FC Emmen kwam er pas na een minuut of twintig uit en probeerde via Alexander Bannink een gaatje in de Alkmaarder defensie te vinden. Dat lukte mondjesmaat, maar drie minuten voor het rustsignaal scoorde Freddy Quispel, die als diepste spits speelde, knap.

In de tweede helft was het eventjes eenrichtingsverkeer richting het doel van Peter van der Vlag. Jong AZ had al lang en breed kunnen scoren toen Jelle Duin na een klein kwartier de gelijkmaker maakte. FC Emmen was even van slag, want anderhalve minuut later zorgde Des Kunst voor de voorsprong van Jong AZ. De Noord-Hollanders drukten daarna nog even door en hadden de 1-3 op de slof, maar net op het moment dat de winst veilig kon worden gesteld scoorde Emil Bijlsma koppend de 2-2.

Nog dik tien minuten op de klok en FC Emmen rook ineens meer. De ploeg ging weer beter spelen en probeerde het via de counter. Dat had succes, want Daniël Camara Bos zorgde er in de slotminuut voor dat FC Emmen deze serieuze testcase winnend afsloot.(Zie ook het fotoboek)