FC Emmen weet te winnen van FC Groningen

ROLDE - Afgelopen woensdag leverde FC Emmen een prima prestatie door op het veld van zondag eersteklasser SVBO met 3-2 van Jong AZ te winnen. Zaterdagmiddag werd wederom gewonnen. Mede-eredivisionist FC Groningen werd op het veld van Rolder Boys met 1-0 verslagen. Anco Jansen schoot vanaf de stip raak. Met dit resultaat kan FC Emmen uiteraard bijzonder tevreden zijn. Bij vlagen was ook goed spel te zien en dan met name in de tweede helft. In de eerste helft was het even aftasten en was het FC Groningen dat veelvuldig de aanval zocht.

FC Groningen kreeg twee mogelijkheden maar deze werden prima gestopt door doelman Scherpen. De Drenten kregen af en toe zelf ook een mogelijkheid om tot scoren te komen: Alexander Bannink was dicht bij succes en ook de van een blessure teruggekomen aanvaller Cas Peters kreeg een mogelijkheid.

In de tweede helft liet FC Emmen zien zeker niet minder dan FC Groningen te zijn. Beide ploegen probeerden tot scoren te komen te komen en kregen ook mogelijkheden. Het publiek kon dan ook echt genieten van een wedstrijd vol spanning en het was dus goed toeven in Rolde. Er was veel publiek (ongeveer drieduizend mensen) en de sfeer was uitstekend.

De wedstrijd leek een kwartier voor tijd in Emmens voordeel te worden beslist: Luciano Slagveer loste een goed schot op doelman Sergio Padt van FC Groningen die de bal vervolgens bijzonder knap keerde. Slagveer zorgde er mede voor dat FC Emmen steeds gevaarlijker werd en kon later de wedstrijd alsnog beslissen toen hij het strafschopgebied inliep en een scoringskans kreeg. Op dat moment vloerde Deyovaisio Zeefuik hem en mocht Anco Jansen vanaf elf meter aanleggen. Jansen faalde niet en zorgde dat FC Emmen een uitstekende overwinning behaalde.