Bram Goeree en Dylan Wessels: ,,SVBO kan op zaterdag en zondag bovenin meedoen”

BARGER OOSTERVELD - SVBO, de plaatselijke voetbaltrots van Barger Oosterveld gaat het komende seizoen weer op twee fronten de competitie in. Op zondag in de 1e klasse F en op zaterdag in de 4e klasse E. Verdediger Bram Goeree(30) begint aan zijn 10e seizoen in zaterdag 1 en is hoopvol gestemd.


,,Wij hebben het afgelopen seizoen zeker stappen gemaakt onder leiding van de nieuwe trainer Jan Moes, maar speelde nog te wisselvallig. Tot de winsterstop ging het nog prima, maar daarna zakte de ploeg weg op de ranglijst door langdurige blessures en schorsingen.” Voor het komende seizoen heeft de selectie versterking gekregen van spelers als Lorenzo Luichjenbroer, Harm Kuiper,Hidde Rog en André Poloukarov. Larry Umuna en Dion Hoogenboom zijn overgestapt naar de zondag en Peter Prins, Paul Heijne en Tim Flokstra zijn gestopt.

Trainer Jan Moes heeft nu een iets bredere selectie om een schorsing of blessure beter op te kunnen vangen.” Voor het komende seizoen is de doelstelling in de groep in ieder geval gaan voor een periodetitel, vervolgt Goeree ook al heeft SVBO niet echt zicht op wat het in de 4e klasse kan aantreffen omdat er veel nieuwe teams zal tegenkomen. ,,Wij hebben wel meer regionale derby’s zoals tegen FDS, Nieuw Balinge, SCN en het altijd lastige CSVC en gelukkig hebben wij ook weer de derby’s tegen buurman Sc Angelslo, met aansluitend de altijd gezellige derde helft.

Collega Dylan Wessels die aan zijn 4e seizoen in het eerste van de zondag afdeling begint is ook positief gestemd voor het komende seizoen. Ook hij kijkt terug op een zeer wisselvallig seizoen in de 1e klasse F. Dylan Wessels: ,,Het begin van de competitie was matig want wij begonnen met een 6-0 nederlaag tegen WVV. Na de winterstop hebben wij het wel goed opgepakt met vijf overwinningen op rij. Vanaf het moment dat wij een veilig stonden speelden wij weer te wisselvallig waardoor wij buiten de prijzen vielen terwijl wij op eigen veld ongeslagen zijn gebleven. Uiteindelijk kon onze trainer Rolf Veneboer na zes jaar SVBO het stokje overgeven aan het nieuwe duo Marc Hegeman en assistent Jos Wiersum. ”

Het komende seizoen ziet Dylan Wessels toch met veel vertrouwen tegemoet omdat SVBO nu een bredere selectie heeft. Uit de selectie is niemand vertrokken en met de komst van Max Heijne en Max Vesting van DZOH, Yami Hemme (Klazienaveen), John Grummel (Zwartemeerse Boys), Yami Gerding (HHC) en uit eigen gelederen Robert Potze, Larry Oenema en Dion Hoogeboom en de talentvolle jeugdspelers Ronald Gerdes, Silfain Brands, Sven Schoenmakers, Robbin Suelmann, Jesper Stevens, Dave Smit en de keepers Jeroen Walda en Rick Tuinman. ,,De concurrentie is nu veel groter, waardoor iedereen wel keihard moet werken voor zijn plaats. Voorheen kon men nog wel eens wat rustig aan doen omdat men toch wel speelde door de kleine selectie. Vooruitblikkend denk ik dat ploegen als Heerenveen en Sneek Witzwart die uit de hoofdklasse zijn gedegradeerd en Stadspark zeker bovenin mee zullen doen.

Bram Goeree en Dylan Wessels

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda