Stefan Bernsen(27) ,,Weiteveense Boys heeft een opdracht na de degradatie”

WEITEVEEN - Het afgelopen seizoen was bij Weiteveense Boys er eentje om snel te vergeten, want de ploeg daalde roemloos af naar de 5e klasse F. Harm Kiers die de groep halverwege de competitie heeft het tij ook niet meer kunnen keren. Vanaf het begin was het niet best, zegt middenvelder Stefan Bernsen die aan zijn 11e seizoen bij de ploeg op â??t Amsterdamsche Veld gaat beginnen.


,,De motivatie om er iets van te maken was ver te zoeken in de groep en misschien was er ook wel een vorm overschatting dat wij het wel even zouden doen. Zowel verdedigend als aanvallend kwamen wij heel slecht uit de voeten door het gemis van een echte spits als Peter Menke, de topscoorder alle tijden bij de club, viel al vrij snel af door een zware blessure. Wij creëerden wel veel kansen, maar wisten die niet te benutten. Als er dan achterin veel te veel onnodige doelpunten werden weggeven kun je het wel vergeten. ”Na de degradatie is er niets weggegaan, maar er is ook niets bij gekomen behalve een paar jeugdspelers waarvan er misschien eentje op dit moment de stap kan maken naar de eerste selectie.

Voor trainer Harm Kiers, die ook het komende seizoen aan het roer blijft in Weiteveen wacht een mooie taak om samen met de nieuwe leider Harrie Immink, de motivatie en wilskracht weer in de ploeg terug te brengen. Als degradant wordt je volgens Bernsen, die een eigen bedrijf heeft als straatmaker, wel direct als één van de favorieten aangeduid, maar volgens mij zijn er meer kanshebbers zoals Valther Boys en Zwartemeerse Boys. ,,Onze doelstelling is meedoen voor een periode zonder daarbij direct aan een kampioenschap te denken. Weiteveense Boys is volgens mij gezien de selectie die wij hebben net te goed voor de vijfde klasse en laten te veel liggen om een stabiele vierde klasse te zijn.

Wij zullen het op het veld moeten doen, want onze supporters blijven ons ondanks de degradatie volledig steunen. Zo wel thuis als uit volgen de supporters ons trouw en soms zijn dat er meer dan bij de thuisclub. Wij beginnen op 23 september met een uitwedstrijd tegen Veelerveen dat het afgelopen seizoen als negende eindigde”, besluit Stefan Bernsen .

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda