Stan Berends(17) gaat met SVBC in ieder geval voor promotie

BARGER COMPASCUUM - Ondanks dat SVBC het afgelopen seizoen slechts als achtste eindigde in de zondag 5e klasse F ziet middenvelder Stan Berends het komende seizoen met vertrouwen tegemoet. ,,Dat kun je wel stellen. Wij gingen het afgelopen seizoen met elkaar voor promotie naar de vierde klasse, maar uiteindelijk was de teleurstelling groot.


In de eerste helft van de competitie ging het redelijk goed, maar hebben te veel wedstrijden waarin wij beter waren, net niet over de streep kunnen trekken. Na de winterstop werden wij totaal overlopen en kwam er van onze doelstelling niet veel meer terecht.” Na de competitie besloot Berry Hummel in een lager elftal te gaan spelen, maar Puck Horstman die aan zijn tweede seizoen als trainer is begonnen, kon wel enkele nieuwe spelers begroeten.

Dani Wittendorp van SVBO A1, Keeper Mark Wesseling van SVV 04, Kevin Geerts van Zwartemeerse Boys en ongeveer vijf A-junioren zullen kunnen doorstromen naar de eerste selectie. Met Dani Wittendorp en Kevin Geerts hebben wij meer scorend vermogen gekregen, terwijl doelman Mark Wesseling van SVV 04 ook een welkome versterking is. Het afgelopen seizoen begonnen wij met vier keepers en uiteindelijk moest leider Gerard Hölscher de schoenen nog weer uit het vet halen, vervolgd Stan Berends. ,,Onze eerste doelstelling voor het komende seizoen is promotie.

Via een kampioenschap, wat het mooist is, maar anders via de nacompetitie. Ik verwacht concurrentie vooral uit de hoek van Zwartemeerse Boys, Weiteveense Boys en Valther Boys, de degradanten uit de vierde klasse. Gemakkelijk zal het zeker niet gaan, maar ook daar moeten wij van kunnen winnen”. Met zijn 17 jaar is Stan Berends aan zijn tweede seizoen in het eerste begonnen, nadat een twee seizoen geleden al regelmatig door de vorige trainer Johan Hollen het veld in werd gestuurd.

,,Wij hebben doordat de basis in takt bleef een vrij goed ingespeeld team waarin de nieuwelingen zich moeiteloos bij aanpassen. Wij zijn de bekercompetitie met een 4-2 overwinning op EHS’85 begonnen, dus dat schept vertrouwen’, besluit de student VWO op de Hondsrugcollege in Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda