Centrale verdediger Nino Pitta (32): ,,Sc Angelslo gaat voor een top vijf plaats”

EMMEN – Na twee degradaties op rij zakte Sc Angelslo naar de kelder van het amateurvoetbal op zaterdag, maar de club op sportpark Noord heeft weer de weg naar boven gevonden. Het werd het afgelopen seizoen met vlag en wimpel kampioen dat één klein smetje kende.


Dat was de enigste nederlaag in de competitie tegen Erica’86 een week na het binnen halen van het kampioenschap. Het mocht de pret echter niet drukken, zegt centrale verdediger Nino Pitta. ,,Wij hadden wat blessures en het moeten winnen was er ook even af. Het werd een super seizoen mede doordat er enkele spelers weer terugkeerden na een avontuur elders. Ook onze nieuwe trainer Andre Steenhuis kon zich geen beter debuut wensen.

Sc Angelslo start dit seizoen met een selectie van 41 spelers door de aanvulling van buitenaf met Dennis Gossen (WKE), Patrick Winters keeper (Veelerveen), Ricardo Gelijk en Marcel Hemel van EHS 85, Nils Tuyn van Weerdinge, Sander Nijstad van Klazienaveen, Amir Jassari (was gestopt weer begonnen) Giovanni Agterberg van CEC en uit eigen jeugd komen over Jaimy Welink en Nawid Shanms over. Hierdoor is SC Angelslo volgens Nino Pitta in de breedte wel sterker geworden.

,,Van de basisspelers zijn Abe de Jong gestopt, maar bij de nieuwelingen zitten zeker drie of vier kandidaten voor de eerste selectie van achttien spelers. Een voordeel is dat het tweede team, dat nu wordt getraind door Geert van der Tuuk en leider Dolf Doornbos, ook sterker is geworden. De aansluiting met het eerste selectie is nu korter is geworden.”

Vooruitblikkend geeft Nino Pitta aan dat de doelstelling een plekje bij de eerste vijf is in deze 4e klasse E en misschien stiekem een periodetitel, De concurrentie moeten wij zoeken bij ploegen als CSVC, FDS en MSC. Natuurlijk zijn wij weer blij zijn met de derby’s tegen buurman SVBO waarbij ook de derde helft zeker weer gezellig zal worden.” besluit de personeelsplanner bij StudyStore in Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda