WKE-16 begint met nederlaag in de 3e klasse

EMMEN -?? Promovendus WKE-16 wist de eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse C tegen Musselkanaal niet in winst o te zetten. Na een 0-0 ruststand won Musselkanal met 2-1. Henk Bakker, de in potentie beste speler van WKE-16, werd in balbezit direct door enkele spelers van Musselkanaal geneutraliseerd.

Dit weerhield hem er niet van om in de 25ste minuut met een schitterende pass vanaf links Ferdy Poelman alleen voor de doelman Otste te zetten, maar Poelman knalde de bal tegen de doelman op. Musselkanaal kreeg in de 40e minuut twee keer een kans. Een ingeschoten bal werd goed geblokkeerd en de terugspringende bal werd van dichtbij in de armen van doelman Wim Kok geschoten.

In de tegenaanval in de 41ste minuut kon Harold Wolters alleen op doelman Ots afgaan, maar ook hij schoot tegen de keeper aan. Ruststand 0-0. In de 2e helft bleef Musselkanaal het initiatief houden, maar de eerste kans was weer voor WKE-16. In de 63ste minuut wist Henk Bakker met een schitterende pass Ferdy Poelman weer voor doelman Ots zette, maar ook nu weer stond de doelman succes in de weg.

In de 68ste minuut verkeek Hinke Scholten zich op een verre trap naar voren en de snelle Robin Gerlach maakte alleen voor doelman Wim Kok geen fout. 0-1. Een minuut later is het echter al weer gelijk. Sander Meertens kopt een vrije bal van Jochem Scholten fraai binnen. 1-1. In de 84ste minuut velt Rolf Kayser het lot over WKE door met zijn rechter de bal in de hoek te krullen. 1-2. WKE-16 probeerde het nog wel in enkele gevaarlijke momenten voor de doel van Musselkanaal, maar gescoord werd er niet meer . Eindstand 1-2.

WKE-16 doelman kreeg in deze wedstrijd meer werk te doen dan dat hij gewend was en moest twee keer de bal uit het net halen. (foto Ronald Oldenburger)