Bliksemstart voor Zwartemeerse Boys

ZWARTEMEER – In de zondag 5e klasse E begon Zwartemeerse Boys voortreffelijk aan de competitie met een 6-1 overwinning op De Treffers-16. Vooral in de eerste helft was Zwartemeerse Boys oppermachtig. ,,Wij scoorden maar twee keer, zegt trainer Hendrikus Mulder, maar dat waren er minimaal vier te weinig.“

Na iets meer dan een kwartier spelen opende Robbin Harms de score en in de 35e minuut maakte Koen Walda alleen voor de keeper van de Treffers-16 geen fout en zorgde voor een 2-0 ruststand. Mulder: ,,In de tweede helft kwamen wij even niet goed uit de kleedkamer. Zwak verdedigen gaf de Exloërmonders binnen vijf minuten de kans de aansluitingstreffer te maken. Het was hun eerste kans van de wedstrijd en direct raak via Hilvert Kuiper. 2-1.”

De Zwartemeerders pakten het daarna wel weer goed op en via mooie kopbal bij de tweede paal zorgde Jelle Walda voor de 3-1. In de 77e minuut kreeg de thuisclub ook nog een strafschop na een zware overtreding van de doelman van de Treffers-16. Jeffrey Mulderij voltrok het vonnis. 4-1. Daarmee was de wedstrijd wel gelopen. Koen Walda en Max Drenth wisten in de slotfase ook nog een doelpuntje mee te pikken en bepaalden de eindstand op 6-1.

Trainer Hendrikus Mulder was na afloop zeer content met deze uitslag: ,, Een mooie start voor de ploeg die toch weer uit een diep dal probeert terug te komen. Overtuigender kun je denk ik niet winnen”.