Veel doelpunten bij MSC –SVBO(zat)

MEPPEL – In de zaterdag 4e klasse wist SVBO een doelpuntenrijke wedstrijd in Meppel af te sluiten met een 5-4 overwinning. Een oppermachtig SVBO sloeg in de eerste helft keihard toe en nam heel simpel een 4-0 voorsprong. Na een kwartiertje spelen was het Sonny Koops die direct de mooiste treffer van de wedstrijd maakte.

Hij kwam op het middenveld in balbezit en wist de Meppeler doelman met een prachtige lob te verschalken. 0-1. Vooral in de eerste helft speelden wij heel goed en gaven ook niets weg, zegt SVBO trainer Jan Moes. MSC moest lijdzaam toezien hoe SVBO via twee treffers van Nick Klingenberg op rij in de 29e en 37e minuut de stand naar 0-3 wist te tillen. Arjan Grummel bepaalde vlak voor de pauze de ruststand op 0-4.

In de tweede helft werd het ondanks deze grote voorsprong toch nog een spannende wedstrijd. MSC ging ook iets anders spelen en dat leverde wel succes op. De tweede helft was nog maar vijf minuten onder weg toen Lars Padding voor de 1-4 zorgde. Het antwoord van SVBO was er binnen enkele minuten toen Nick Klingeberg met zijn derde treffer van de wedstrijd de marche weer op vier bracht. 1-5. In de laatste twintig minuten werd het toch nog weer een wedstrijd toen MSC achtereenvolgend via Joël Danhof, Jille Ganzinga en Florian Gijzen terug wisten te komen tot 4-5.

Dat werd uiteindelijk ook de eindstand en trainer Jan Moes was in ieder geval blij met de drie punten. ,,Na een 4-0 voorsprong bij rust moet je het eigenlijk afmaken, maar bij ons sloop er volgens mij toch een beetje gemakzucht in de ploeg. Gelukkig hebben wij de drie punten over de streep kunnen trekken. Komende zaterdag krijgen wij buurman Sc Angelslo op bezoeken en kunnen ons de minpuntjes van vandaag zeker niet veroorloven.”