Twedo oppermachtig tegen Protos

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD – In de zondag 3e klasse C ging Twedo voortvarend van start. Na een 2-0 ruststand wonnen de mannen uit het tweelingdorp Nieuw Amsterdam/Veenoord met 6-0 van Protos uit Steenwijksmoer. De eerste kans kreeg Protos, maar een inzet van Dennis Spang werd tot corner gewerkt..

Even later kwam Sander Boer in balbezit na een foute terugspeelbal bij Protos. Een mooie boogbal van Boer viel wel over de Protos doelman, maar ook ver naast het Protos doel. Na 25 minuten kreeg Twedo een vrije bal binnen de zestien nadat Roy Soppe een bal wegwerkte op het moment dat een Twedo-speler de bal laag wilde koppen. Mark Rabbers wist deze vrije trap binnen de zestien hard binnen te schieten. 1-0.

Vlak voor rust werd Iwan Immink de diep ingestuurd, Protos doelman Tim Bakker werd op snelheid geklopt waardoor Immink de bal simpel kon binnen tikken. 2-0 en dat werd ook de ruststand. Na thee werd Twedo de betere ploeg, terwijl Protos een drietal kansen niet wist te verzilveren. Twedo werd aanvallend meer en meer de bovenliggende partij.

In de 55 minuten knalde Sander Boer de 3-0 hoog in het doel en 10 minuten later was het Mark Rabbers die uit een goed opgezette aanval de 4-0 scoorde. Na een foutje van Protos doelman Tim Bakker bij een hoekschop viel de bal via zijn vuisten zomaar het doel in, 5-0. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam van Jasper Emming die de bal via zijn lichaam in het doel zag verdwijnen. Eindstand 6-0.