Schoonebeek kan ook tegen Titan het ontij niet keren

NIEUW WEERDINGE - Na de ruime nederlaag (1-5) tegen koploper HODO vorige week, moest Schoonebeek nu uit naar de andere koploper Titan. Schoonebeek is tot nu toe nog puntloos en Titan foutloos met drie overwinningen uit drie wedstrijden. Schoonebeek probeerde het wel, maar het kwaliteitsverschil was gewoon te groot. Titan hield dan ook terecht de punten in Nieuw Weerdinge met een duidelijk 5-1 overwinning.

Nog voor de aftrap incasseerde Schoonebeek al de eerste tegenslag. Doelman Martin Berens blesseerde zich in de warming-up aan een pink en ging richting CHP. Daar werd zijn pink weer in de kom gezet. In allerijl werd Chiel Jan Lohuis opgeroepen en de wedstrijd begon derhalve een half uur later. Vanaf het begin liet Titan zien dat het niet voor niets bovenaan stond, het drong Schoonebeek terug en de eerste kansjes lieten niet lang op zich wachten. Schoonebeek probeerde via snelle uitvallen Titan te verrassen, maar kon niet echt gevaarlijk worden.

In de 10e minuut viel al het eerste doelpunt, Jos Smit schudde verdediger Mike Stam van zich af, en zijn uithaal met links werd onderweg nog getoucheerd maar betekende wel 1-0. Schoonebeek hanteerde de lange bal en loerde op fouten van Titan: Ric Smit veroverde in de 27e minuut de bal, legde breed op Niek Huser die van afstand fraai de 1-1 gelijkmaker binnenschoot. In de 35e minuut verliet Max Bosch onwel het veld; vanaf de even onbezette rechtsbackpositie werd de bal voorgezet, waarop Jos Smit binnenschoot, 2-1 ruststand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, Titan bleef de beter voetballende ploeg en Schoonebeek probeerde op de counter succes te halen. In de 56e minuut soleerde Jos Smit voor de zoveelste keer over rechts, kapte de Schoonebeekverdediging uit en bracht zijn derde treffer op zijn naam, 3-1. Hierna liet Titan de teugels wat vieren, en ontstonden er een aantal mogelijkheden voor Schoonebeek via o.a. Katuin en Berens. In de 80e minuut besliste Kevin Faber de wedstrijd, hij scoorde na een fraai opgezette aanval de 4-1. En vlak voor tijd kopte Harm Jan Moesker tegendraads de 5-1 eindstand binnen.

Schoonebeek is inmiddels afgezakt naar de laatste positie, en zal de komende weken toch echt punten moeten gaan pakken. De steeds voller wordende ziekenboeg zal hier niet echt bij helpen. De eerst volgende mogelijkheid is tegen VIOS (O) dat volgende week op bezoek komt. Titan blijft koploper en moet volgende week op bezoek bij KSC.

Scoreverloop:
10 min: 1-0 Jos Smit
27 min: 1-1 Niek Huser
35 min: 2-1 Jos Smit
56 min: 3-1 Jos Smit
80 min: 4-1 Kevin Faber
89 min: 5-1 Harm Jan Moesker