Valther Boys stelt in slotfase zege veilig

VALTHE - Valther Boys, de nummer zeven in de zondag 5e klasse E had het heel moeilijk tegen JVV, de nummer twee van de ranglijst. Na een 1-2 ruststand werd uiteindelijk nipt met 4-3 gewonnen. Wij begonnen de eerste helft heel matig en waren gewoon niet bij de les, zegt Valther Boys trainer Lieuwe Pals.

,,JVV was veel sterker en kreeg ook een handjevol kansen. Dat leverde ook een voorsprong op voor de ploeg uit Jipsingboertange via Roy Veen. Gelukkig hadden wij daar wel snel een antwoord op via Tommie Rijdwijk de die bal met buitenkans rechts binnenschoot 1-1.” Valther Boys moest echter wel toestaan hoe Roy Veen de gasten voor de tweede keer op voorsprong wist te zetten. 1-2 en dat werd ook de ruststand.

Lieuwe Pals: ,,Wij kwamen wel goed uit de rust en wisten de wedstrijd naar onze hand te zetten. Binnen enkele minuten stonden wij weer op gelijke hoogte door het tweede doelpunt van Roy Veen. 2-2. Wij waren daarna oppermachtig, maar verzuimden om de kansen die wij kregen te benutten. Pas in de 83e minuut wist Valther Boys het overwicht ook met een treffer van Ward Hermans te belonen. 3-2. Tommie Rijswijk en Rick-Jan De Vries hadden ook nog goed kansen maar verzuimden te scoren.”

Daardoor bleef JVV hopen en dat leek ook bijna een fijt toen Lars Kamies met een zondagsschot voor de 3-3 gelijke stand zorgde. Gelukkig voor Valther Boys wist het in de allerlaatste fase toch nog de volle winst te pakken door een treffer van Rick-Jan De Vries. Eindstand 4-3 en daarmee bleven de drie belangrijke punten in Valthe.