VEV wint verdiend van VCG

GEESBRUG – Halverwege de wedstrijd legde VEV met een 2-0 voorsprong al de basis voor een overwinning op VCG. Na een 0-2 ruststand op het sportpark in Geesbrug won de ploeg uit Klazienaveen Noord met 3-2. VEV kon in de eerste twintig minuten niet echt gevaarlijk worden terwijl VCG wel een aantal mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen.

Halverwege de eerste helft kregen wij iets meer controle over de wedstrijd, zegt VEV trainer Anne Christ: ,,Wij kwamen steeds beter in ons spel en dat resulteerde in de 28e minuut in de openingstreffer door Mike Veltman. 0-1 en door dat wij ook niets weggaven werd VCG niet echt gevaarlijk. Nog voor rust leken wij de wedstrijd in handen te hebben nadat Mike Mulder ons op een 2-0 voorsprong en tevens ruststand wist te zetten.”

Na de hervatting kwam VEV meer en meer onder druk te staan. Een kwartier voor tijd werd het ook nog even weer spannend toen Remon Benjamins de aansluitingstreffer maakte en Sander van Veen in de 83e minuut nog de gelijkmaker wist te scoren. Na een goede aanname uit de lucht knalde hij de bal met een volley als een granaat over de VEV doelman. 2-2.

Anne Christ: ..Ja….dan is het hinken op twee gedachten. Moeten wij het punt koesteren of gewoon alles of niets spelen. Verlies hadden wij zeker niet verdiend gezien de inzet en strijdlust. Wij besloten wat behouden te gaan spelen, maar uiteindelijk werd het wel een overwinning. Een vrije bal van Sander Kampman in de extra speeltijd bereikte Justin Wessels en zijn voorzet werd door Stefan Ottens binnen getikt. Eindstand 2-3 en daarmee wisten wij de misschien niet verwachte, maar wel verdiende drie punten mee naar huis te nemen.”