WKE trefzeker tegen SVV 04

EMMEN – In de zondag 3e klasse C begon WKE fris en fruitig aan de wedstrijd tegen SVV. De 3-0 overwinning verleden week tegen Dalen had de ploeg duidelijk een boost gegeven. Met Sander Meertens op het middenveld nam WKE direct het initiatief.

En het was dezelfde Sander Meertens die in de eerste 20 minuten het gezicht was van de dadingsdrang van WKE. Eerst scoorde hij in de 5e minuut van buiten het strafschopgebied met een prachtige lob de eerste goal. 1-0. En in de 17e minuut deed hij dat nog een keer over en schoot de 2-0 binnen. Deed SVV dan helemaal niets? Jazeker wel, in de 32ste minuut een grote kans voor SVV, maar de spits kwam net een teenlengte te kort.

Een minuut later had Henk Bakker de 3-0 op de slof, maar van dichtbij schoot hij, na een pass van Jochem Scholten, net over. Ook Joseph Brink kwam nog een keer alleen voor de keeper, maar hij schoot tegen de keeper op. In blessuretijd was SVV’04 dichtbij de 2-1, maar Wim Kok redde. In de rust wisselde Arthur van der Veen SVV’04 twee spelers en met het inbrengen van Lars Koopmeiners kwam er meer voetbal in het elftal.

SVV’04 probeerde druk te zetten en WKE trok zich terug op de middellijn. In die fase waren er geen echte kansen. In de 74ste minuut werden Danny Pol en Hendrik Gustin ingewisseld voor Joseph Brink en Harold Wolters. Je kunt hier spreken van een gouden wissel, want Danny Pol scoorde direct met zijn eerste bal contact. 3-0.

Daarna ging het snel. Henk Bakker werd de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper en liep de bal over de doellijn voor de 4-0. Vlak voor het einde was het dezelfde Henk Bakker die maar weer eens een echte Henk Bakker goal maakte. Vanaf de zijlijn schoot hij de bal met gevoel over de keeper heen in de verste hoek en bepaalde daarmee de verdiende 5-0 eindstand.