Twan Waidijk goudhaantje voor SVBO

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F deed SVBO zondagmiddag goede zaken door in en tegen Nieuw Buinen met 3-0 te winnen. Uitblinker in deze wedstrijd was Twan Waidijk die tegen de rode lantaarndrager alle drie doelpunten voor zijn rekening nam.

Van goed voetbal was deze middag overigens geen spraken bij beide ploegen. Nieuw Buinen begon aanvankelijk wel iets beter aan de wedstrijd en kregen ook mogelijkheden om de score te openen. SVBO werd alleen veen gevaarlijk met enkele hoekschoppen van Roy Jagt, maar doelman Knigge van Nieuw Buinen stond steeds op de goede plaats. Toch was het SVBO dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam.

Na een één-tweetje tussen Jelmer Scholtens met Davy Wessels kon Wessels een voorzet geven die bij de tweede paal werd ingekopt door Twan Waidijk. 0-1. De lange spits kreeg daarna nog enkele mogelijkheden om de voorsprong van SVBO nog voor rust uit te bouwen, maar dat lukte voor de thee niet meer.

Na rust startte begon Nieuw Buinen goed, maar zag een schot van Theo Gennissen door SVBO doelman Lennon Ebeltjes gestopt. Nieuw Buinen kreeg nog mogelijkheden, maar de verdediging van SVBO met aan het hoofd doelman Lennen Ebeltjes stonden als een blok. Uit een snelle counter van SVBO was het wel raak. Dylan Wessels bediende met een steekbal Max Heijnen die op zijn beurt Twan Waidijk bediende en dat betekende de 0-2.

Nieuw Buinen probeerde het nog wel door verdediger Frank Schijf naar voren te sturen als extra man, maar dat had ook geen effect meer. SVBO scoorde nog wel. Een afstandsschot van Dylan Wessels wist doelman Knigge nog te redden, maar de afvallende bal werd door Twan Waidijk binnen getikt. Eindstand 0-3 en komende zondag speelt SVBO op de Meerdijk de derby tegen vv Emmen, aanvang 14.00 uur.