Schoonebeek blijft door opnieuw nederlaag onderin bungelen

NIEUW SCHOONEBEEK â?? In de zondag 4e klasse E won DVC 59 met 2-1 van Schoonebeek. Het onderaan staande DVC ??59 pakte daarmee haar eerste overwinning. Beide teams onderkenden het belang van een goed resultaat en legden een nerveuze wedstrijd op de mat. Uiteindelijk boekten de gasten uit Nieuw Dordrecht hun eerste driepunter.

Tot nu toe heeft Schoonebeek slechts drie punten verzameld, en ontving afgelopen zondag het onderaan staande DVC’59. DVC dat nog zonder overwinning was en één punt heeft verzameld tot nu toe. Beide teams onderkenden het belang van een goed resultaat en legden een nerveuze wedstrijd op de mat. Uiteindelijk boekten de gasten echter hun eerste driepunter met de 1-2 overwinning.

Nog voor de aftrap haakte aanvaller Niek Huser af, en was trainer Arends genoodzaakt om weer te schuiven met de toch al door blessures geplaagde selectie. Schoonebeek kende een hoopvol begin; in de 7e minuut nam Justin Katuin een voorzet van Jeffrey Berens ineens op de schoen maar zijn omhaal ging over. Een minuut later werd een doelpunt van Nick Mink afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg was gewaarschuwd en doelman Chiel Jan Lohuis voorkwam in de 14e en 20e minuut doelpogingen van Lars Jakobs en Nick Mink. Schoonebeek antwoordde in de 23e minuut met een schuiver van Justin Katuin rechts naast. In de 31e minuut moest doelman Lohuis weer in actie komen en pareerde een kopbal van Jakobs en tikte de rebound net tot corner. Op slag van rust leverde Schoonebeek aanvallend weer in; Jeffrey Berens trad ook toe tot de toch al ruime ziekenboeg, en werd geblesseerd vervangen door Chiel Steffens.

Na de rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd, met mogelijkheden aan beide kanten. In de 53e minuut kwam DVC op voorsprong, Jeffrey Mink prikte een hoge voorzet bij de 2e paal binnen, 0-1. Er volgde een betere 2e helft van Schoonebeek, met diverse kansen op de gelijkmaker; Leon Steffens (voorlangs en naast) en Ric Smit (op keeper). Het aandringen werd in de 80e minuut beloond met de 1-1 gelijkmaker van Ric Smit.

De wedstrijd leek te eindigen in een 1-1 eindstand, en dit zou de krachtsverhoudingen goed weergeven. Maar scheidsrechter Reints dacht daar anders over. Na balverlies van Schoonebeek op het middenveld, werd in 87e minuut Lars Jakobs in duidelijke buitenspelpositie aangespeeld. Assistent scheidsrechter Schulte vlagde, maar Reints wuifde het vlagsignaal van grote afstand weg. Jakobs was ook verbaasd, maar mocht alleen op doelman Lohuis afgaan, en scoorde zo de 1-2. De resterende tijd was te kort voor Schoonebeek om nog iets aan de stand te doen, waardoor de punten meegingen naar Nieuw Dordrecht.

Kostbaar verlies dus voor Schoonebeek, dat eerst maar eens letterlijk de wonden moet likken en daarna moet proberen de netelige positie in het rechterrijtje zien te verbeteren. Voor aanvang van de wedstrijd meldde trainer Wilbert Arends nog dat hij de vv Schoonebeek, na en dienstverband van 4 jaar, aan het einde van het seizoen zal verlaten.