Drenthina bekert verder ten koste van Weerdinge

EMMEN - In de eerste KO-Ronde van de Noordelijke districtsbeker plaatste Drenthina zich voor de 2e ronde. De zaterdag 2e klasser Drenthina was met 3-0 te sterk voor zondag 3e klasser Weerdinge. Na een gelijk opgaande eerste fase was het Ronald Koops die na een half uurtje de bal uit een goede voorzet langs de Weerdinge doelman plaatst. 1-0.

Weerdinge probeerde daarna de wedstrijd weer een andere wending te geven, maar tot aan de thee werd er niet meer gescoord. Na de rust werd Drenthina toch wel steeds beter en toen na een uurtje spelen Joel Zweerink de bal van afstand in de benedenhoek, was de wedstrijd wel gelopen. 2-0.

Drenthina deed een stapje terug en Weerdinge probeerde het nog wel, maar wisten Drenthina doelman Yannick Berends ondanks verwoede pogingen niet te passeren. Aan de andere kant was het de thuisclub die op 3-0 kwam door een treffer van Tom Alders. Hij deed dat vanaf 11 meter nadat Kees Plaatje binnen de zestien onderuit werd gehaald. 3-0 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

Aanstaande zaterdag wacht weer de competitie en Drenthina gaat op bezoek bij NEC Delfzijl en Weerdinge treft zondagmiddag op sportpark de Luwte in Weerdinge promovendus WKE-16, aanvang 14.00 uur.


Weerdinge spits Aaron Brinks probeert hier omringd door toekijkende spelers een weg langs Jasper Hoolsma (2) te vinden. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda