CEC de sterkste in derby tegen Twedo

EMMER COMPASCUUM - In de zondag 3e klasse zitten dit seizoen een aantal gemeentelijke derbys waar onder ook die tussen CEC en Twedo. Deze derby op sportpark De Runde in Emmer Compascuum eindigde zondagmiddag in een 3-1 overwinning voor CEC.

Het was al in de vierde minuut Twedo dat de score opende via Sander Boer. 0-1. De gasten uit Nieuw Amsterdam waren in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar daarna was het toch CEC dat de wedstrijd naar zich toe trok. In de10e minuut had Jordy Eggengoor van CEC al een goede mogelijkheid om de 1-1 te scoren maar Twedo doelman Rick Mantingh wist dat te voorkomen.

Na iets meer dan een half uur spelen opnieuw een mogelijkheid voor CEC maar Sander de Groot trof alleen het zijnet. In de laatste vijf minuten voor rust werd het nog even hectisch. Eerst kreeg Daniel Beerens geel voor een flinke overtreding en op slag van rust werd een mooie aanval afgerond met een doelpunt, maar wegens buitenspel afgekeurd. Rust 1-1. Na de hervatting probeerde CEC de wedstrijd snel naar haar hand zetten.

In de 48 minuut verzuimde Michel Kingma in goed positie te scoren. Ook en kan zo gemakkelijk inschieten. Ook Mark van de Berg had na iets meer dan een uur de kans om CEC op voorsprong te zetten maar ook hij verzuimde de trekker over te halen. In de 73e minuut was het eindelijk raak dat de mannen van trainer Erwin van Oosten op voorsprong kwam.

Mark van de Berg werd in de 16 meter onderuitgehaald en de strafschop werd onberispelijk door aanvoerder Tom Rengers binnen geschoten. 2-1. Twedo probeerde het nog wel even maar vlak voor tijd was het Niek Wessels die de pas tweede overwinning in dit seizoen voor CEC veilig stelde. Eindstand 3-1.