Sp Roswinkel pakt eerste driepunten

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse E wist Sp. Roswinkel de eerste driepunten van het seizoen te maken. De thuiswedstrijd tegen EEC leverde de mannen van trainer Cor Lubach en 4-3 overwinning op. Sp Roswinkel dat tot nu nog op één schamel puntje onderaan stond won na een zeer spannende maar goed gespeelde wedstrijd.

De ploeg die een moeilijke start kende met noodgedwongen enkele jonge jongens in de basis door allerlei blessures. De thuisclub kwam na een klein kwartier op 1-0 door Jeroen de Roo, maar het antwoord van EEC kwam er heel snel achteraan. 1-1. Wij verzuimden toen de tegenstander bij de strot te pakken, reageert trainer Cor Lubach.

,,Het zelfvertrouwen ontbreekt echter nog wel, maar met Roy van der Sluis weer in de ploeg gaat het met de week bezig. Het duurde eigenlijk te lang voordat Roy van der Sluis ons weer op voorsprong wist te zetten. Toen EEC ook nog op slag van rust op 2-2 kwam moesten wij toch iets doen.”

In de pauze deed Lubach een tactische omzetting door van twee nummers 10 weer terug te keren naar twee controlerende middenvelders. Hiermee wist SP Roswinkel het initiatief van de wedstrijd weer naar zich toe trekken. Het gevolg was dat Roy van der Sluis in de 50e minuut Sp. Roswinkel weer op voorsprong wist te zetten. 3-2. Toen Roy van der Sluis na een uur spelen met zijn tweede treffer uit een hoekschop de 4-2 wist binnen te schieten, was de eigenlijk wedstrijd gelopen.

,,Toen wij EEC een kwartier voor tijd nog onnodig de kans boden om de aansluitingstreffer te maken, werd het nog even weer lastig. Uiteindelijk wisten wij deze 4-3 overwinning over de streep te trekken. Een overwinning die de groep net even nodig heeft.’’ aldus een tevreden trainer Cor Lubach.