WKE 16 laat 3-0 voorsprong uit handen glippen

WEERDINGE – Zondagmiddag stond in de zondag 3e klasse C de derby Weerdinge-WKE ’16 op het programma. Op sportpark de Luwte in Weerdinge nam WKE-16 voor rust een 3-0 voorsprong en leek er een monsterzege aan te komen, maar Weerdinge kwam na de thee sterk terug met drie treffers. Eindstand 3-3.

Het was Weerdinge dat de eerste kans kreeg, maar WKE was de bovenliggende partij die met veel beleving en beweging de tegenstander onder druk zette. In de 10e minuut kon Henk Bakker alleen op de doelman afgaan en had tijd om een hoek te kiezen en dat betekende de 0-1. In de 23e minuut gaf de scheidsrechter WKE een strafschop wegens hands. Sander Meertens ontfermde zich over de bal en schoot in zijn rechterhoek, maar de keeper redde. Echter de terugspringende bal werd alsnog door Meertens binnen geschoten. 0-2.

De mooiste goal viel in de 36e minuut. Een pass van Henk Bakker scheerde net over de haren van de verdediger heen en bracht Harold Wolters alleen voor de doelman en rondde beheerst af. Ruststand 0-3 voor een WKE dat zijn beste helft van dit seizoen speelde. Vol verwachting werd begonnen aan de tweede helft, maar nu was het Weerdinge dat de klok sloeg. In de 46e minuut werd het 1-3 door Aaron Brinks. Twee minuten later krulde Jaimy Wessels een vrije bal van zo’n 25 meter in de verste hoek. 2-3.

WKE was de weg kwijt en Weerdinge kwam in de 53e minuut op gelijke hoogte door Willem van Loenen. 3-3. WKE kreeg daarna weer wat grip op de wedstrijd en kreeg een drietal goede mogelijkheden. Twee keer had Ferdy Poelman de vierde treffer op de schoen, maar beide keren ging de bal hoog over. Ook Sander Meertens kreeg een niet te missen kans, maar ook zijn kopbal ging over het doel. Eindstand 3-3 en dit voelde zeker bij WKE als een nederlaag.

Vooral in de tweede helft kregen de Emmenaren weinig speelruimte van de geelzwarten in Weerdinge