Sc Roswinkel helpt Zandpol in de eerste helft in het zadel

ZANDPOL – In de zondag 5e klasse E wist Zandpol op eigen veld met 3-2 te winnen van Roswinkel. Halverwege de wedstrijd stond er al 3-0 op het scorebord. Roswinkel trainer Cor Lubach: ,,Wij begonnen veel te slap aan de wedstrijd en gaven Zandpol alle kans om na iets meer dan een kwartier de score te openen.

Na een klutssituatie voor ons doel kon Stefan Knuppe, de topscoorder in deze klasse, de bal het laatste tikje geven. 1-0.” Enkele minuten later stond het ook al 2-0 toen Roy Assen een defensieve fout bij Roswinkel resoluut afstrafte. 2-0. Op slag van rust stond het zelfs al 3-0. De doelman van Roswinkel legde de bal via een uitgooi precies voor de voeten van Rocco de Hoop die de bal over de doelman tegen het netje plaatste. 3-0 en dat werd ook de ruststand.

Na de hervatting stond er eindelijk een ander Roswinkel in het veld. Met meer beleving, maar zonder goed te voetballen wist het kansen uit te spelen, maar trof een prima keeper bij Zandpol in het doel en een inzet viel nog precies op de lat. Met nog een kwartier te spelen kon Roswinkel eindelijk iets terug doen. Na een overtreding binnen de zestien op Ferdinand Prins, maakte Aaldert van Eck vanaf de stip de 3-1.

In de 83e minuut werd het nog even weer spannend toen Roswinkel de aansluiting kreeg nadat Ferdinand Prins een voorzet van Stefan Arends binnen kopte. 3-2. ,,De resterende tijd was daarna te kort om ook nog een puntje te kunnen pakken, maar realistisch gezien hebben wij dat al in de eerste helft uit handen gegeven, besluit Roswinkel trainer Cor Lubach.