VEV wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen

KLAZIENAVEEN NOORD - Na 5 uitwedstrijden was het dan eindelijk zover dat zaterdag 5e klasser VEV haar eerste thuiszege in de wacht sleepte. FC Assen werd met een 2-1 nederlaag weer naar huis teruggestuurd. VEV speelde thuis en dat werkte verlammend, want het was ook nu weer niet best.

FC Assen had in de eerste helft het betere van het spel en kwam rond de 20e minuut terecht op een 0-1 voorsprong door een goed uitgevoerde counter. VEV kwam niet verder dan een grote kans van Daniel van Ommen. In de tweede helft kwam VEV feller uit de kleedkamer en werden er meer duels gewonnen en ook mogelijkheden gecreëerd.

In de 70e minuut kwam VEV daardoor ook wel terecht op 1-1 door een feilloos benutte strafschop van invaller Justin Wessels. VEV bleef druk houden op FC Assen en na de zoveelste corner was het Sander Kampman die een prima kopbal van Stefan Ottens promoveerde tot doelpunt. De 2-1 voorsprong werd niet meer weggegeven en zo haalde VEV de eerste thuisoverwinning in dit seizoen binnen.