SVBO wint nipt van koploper FVC

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klassse F deed SVBO zaterdagavond goede zaken door na een 0-0 ruststand met 1-0 van koploper FVC te winnen. SVBO moest het doen zonder de basisspelers Maarten Wielens, Twan Waidijk, Robin Heine en Jelmer Scholten, maar trainer Marc Hegeman bracht een team in het veld dat collectief heel sterk voor de dag kwam.

Ook nadat het halverwege de eerste helft Tom Jeuring met een rode kaart van het veld moest. SVBO claimden na een handsbal binnen de zestien nog een strafschop, maar kregen die niet. Voetballend waren beide ploegen in de eerste helft gelijkwaardig. Na de thee was het SVBO dat direct druk op de tegenstander gezet en dat resulteerde in de 50e minuut tot de 1-0. De rappe Ronald Gerdes kon vanaf de rechterkant oprukken en zijn voorzet werd bij de tweede paal ingeschoten door Dylan Wessels, maar de FVC doelman keerde die inzet.

De afvallende bal viel echter voor de voeten van Davy Wessels en die maakte geen fout. 1-0. FVC probeerde nog wel de wedstrijd een andere wending te geven, maar SVBO dat intussen ook trainer Marc Hegeman naar de tribune zag verbannen na opmerkingen aan de assistent scheidsrechter, hield stand. De koploper uit Friesland gooide in de slotminuten alles nog in de strijd om in ieder geval nog een puntje binnen te halen, maar de verdediging van SVBO wist tot twee keer toe de bal van de lijn halen. Eindstand 1-0.