WKE ’16 en Raptim houden elkaar in evenwicht

WKE ’16 speelde op een praktisch leeg en koud sportpark Grote Geert tegen Raptim uit Coevorden. En ook van het voetbal zal geen toeschouwer warm zijn geworden. Er was veel balverlies en het spel was onsamenhangend. Van echte scoringskansen was geen sprake.

In de 33ste minuut kwam Raptim aan de leiding door Danny Bos. Vlak voor rust leek Raptim op 0-2 te komen, maar de boogbal over de ver voor het doel staande Wim Kok ging net over. Ruststand 0-1.

De 2e helft één wijziging in het elftal van WKE. Manuel Kallenkoot, deze week overgekomen van PKC, kwam in de ploeg en liet zien dat hij een goede “voetballer” is. Alleen jammer dat voor hem een eveneens goede “voetballer” Ronald Oosting aan de kant moest, want bij een andere wissel (keus genoeg) had er meer voetbal in de ploeg kunnen komen, want daar ontbreekt het aan bij WKE.

In de 54ste minuut schoot Harm Hindriks van afstand net naast. In de 60ste minuut moest dezelfde Harm Hindriks met een blessure het veld verlaten. Voor hem in de plaats Hendrik Gustin en daar door kwam er wel wat meer dreiging. Joseph Brink ging naar de achterste linie. In de 63ste minuut wist Ferdy Poelman een goede kans niet te benutten maar in de 73ste minuut kwam WKE wel op gelijke hoogte door een treffer van Ferdy Poelman. De vreugde hierover was van korte duur, want door een verdedigingsfout was het in dezelfde minuut 2-1 vaar Raptim door een goal van Floris-Jan van de Hout.

Toen moest WKE weer op jacht naar de gelijkmaker en het pleit voor de ploeg dat ze er nog een keer voor gingen. En deze inzet werd beloond in de 87ste minuut door een kopbal treffer van Henk Bakker uit een vrije bal van Jochem Scholten. En zelfs had WKE nog kunnen winnen met 3-2 als Ferdy Poelman, toen hij alleen voor de doelman kwam en had moeten scoren. Hij schoot echter blind op de doelman. Eindstand 2-2.