NWVV pakt puntje tegen FC Assen

ASSEN – In de zaterdag 5e klasse F kwam NWVV in Assen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de plaatselijke FC. De eerste helft gebeurde er niet echt veel, want beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd ondanks dat FC Assen zes punten minden heeft dan de Nieuw Weerdingers.

Trainer Geert Aalderink zag een goede eerste helft van beide ploegen met veel voetbal, maar helaas werden er niet echt veel doelrijpe kansen gecreëerd. Het venijn van deze wedstrijd zat vooral in de laatste twintig minuten.

Het was de thuisclub die plotseling via een hele mooie vrije trap in de bovenhoek op een 1-0 voorsprong kwam. Het antwoord van NWVV kwam twee minuten later. Ferdinand Smit scoorde ook via een magistraal super schot in de bovenhoek de 1-1 binnen. In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de volle winst.

Eerst was het Roy Super die van dichtbij hoog over schoot en even later has FC Assen ook nog een levensgrote kans, maar ook die wed niet benut. Gert Aalderink: ,,Het was deze middag wel weer een wedstrijd van de gemiste kansen, maar ik denk dat de 1-1 eindstand ook goed het beeld van de wedstrijd heeft vertaald.”