Sc Roswinkel verrast hoger geplaatste Zwartemeerse Boys

ROSWINKEL -?? In de zondag 5e klasse E deed Sc Roswinkel goed zaken door op eigen veld met 3-2 te winnen van koploper Zwartemeerse Boys. De mannen van trainer Cor Lubach probeerden er vanaf het begin tegen aan te gaan , maarâ?¦. zegt Lubach:

,,Zwartemeerse Boys was in de eerste helft de veel beter voetballende ploeg waardoor wij totaal geen grip op het middenveld kregen. Met misschien wat geluk wisten wij een grote achterstand te voorkomen.” Na een klein half uur spelen kwamen de Zwartemeerders op een 1-0 voorsprong door een treffer van Marnick Potze. Vrij snel had Roswinkel een antwoord en kwam via Ferdinand Prins terug naar 1-1.

Beide ploegen gingen daarna op jacht naar een voorsprong en het was op slag van rust dat Zwartemeerse Boys via Koen Walde een 2-1 wist te nemen. Na de thee was het Roswinkel dat het nu moest doen. Lubach: ,,Door meer druk naar voren te zetten en de linies korter op elkaar te laten spelen kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd.

De beloning kwam na iets meer dan een uur spelen via Roy van der Sluis die de 2-2 wist te scoren en Pascal Richart vijf minuten voor tijd ook nog de winnende treffer kon binnen schieten. Eindstand 3-2 en op basis van inzet werd het een zwaarbevochten, maar wel verdiende overwinning.”