Doelpuntenmachine WKE op volle toeren

EMMEN â?? In de zondag 3e klasse C walste WKE op sportpark Grote Geert met een 9-0 zege over Ruinen heen. De wedstrijd begon wat onwennig, maar nadat Henk Bakker in de 11e minuut de score opende met een schot, nog even aangeraakt, in de kruising, gingen de remmen los bij WKE. 1-0.

In de 16e minuut was Henk Bakker ook betrokken bij de 2-0. Hij schoot de bal op de paal en die ging evenwijdig aan de doellijn uit de goal. Ferdy Poelman pikte de bal op bij de andere kant van het doel en bediende de geheel vrijstaande Harold Wolters en die had geen enkele moeite de 2-0 binnen te tikken.

Nadat Hendrik Gustin in de 29ste minuut de 3-0 had gemaakt, kwam een minuut later het grote moment voor linksback Bouke Scholten. De noeste werker bij WKE kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en scoorde met zijn linker de 4-0. Dit was tevens de ruststand. Mocht Ruinen nog het idee hebben gehad om de 2e helft dichter bij te komen, dan was dat na 2 minuten al aan diggelen. Henk Bakker knalde een vrije bal op zo’n 20 meter zo hard op de goal, dat de handen van de doelman achterover sloegen en de bal in het net verdween voor de 5-0.

Daarna was het een klein half uurtje wat slordiger, maar nadat in de 74ste minuut Harold Wolters met een soort ‘drop” kopbal de stand op 6-0 had gebracht, ging het weer snel. In de 75ste minuut was weer Henk Bakker succesvol. 7-0. In de 78ste minuut pikte toch ook Ferdy Poelman zijn goaltje mee voor de 8-0. Hendrik Gustin bepaalde uiteindelijk na een mooie aanval de eindstand op 9-0. (foto Ronald Oldenburger)