Duur puntverlies voor Titan tegen DVC 59

NIEUW WEERDINGE – In de zondag 4e klasse E liet Titan op eigen veld dure punten liggen na een 0-0 eindstand tegen DVC’59. De thuisploeg nam vanaf het begin het initiatief en creëerden zich vele kansen zonder dat DVC’59 daar aanvankelijk iets tegenover kon zetten.

Titan trainer Geert Aalderink telde in de eerste helft zeker 10 tot 15 kansen voor zijn ploeg, maar de bal wilde er niet in. ,,Enerzijds door zelf veel kansen de verklungelen, maar DVC’59 heeft met Bert Tubben een sluitpost onder de lat die maar moeilijk te passeren is. Ook in de tweede helft lukte het ons ook niet om deze wedstrijd naar ons toe te trekken met doelpunten. Gelukkig voor ons wist DVC’59 ook geen rendement te halen uit een aantal goede kansen die het ook in deze tweede helft wist uit te spelen, met onder anderen een bal op de lat.”

In de strijd om het kampioenschap, dat toch de doelstelling is van de Nieuw Weerdingers liet het twee dure punten liggen. Doordat de wedstrijden van Pesse en HODO werden afgelast hadden wij voor even de koppositie over kunnen nemen, maar wij verzuimden dit jammerlijk, zegt Geert Aalderink.

,,Het is jammer, maar dat is ook de charme van het voetbal. De ene week loop je gemakkelijk over een tegenstander heen en op een andere moment lukt het van geen kant. Misschien is dit ook de verdienste van DVC’59 dat verdedigend met aan het hoofd die goede doelman onder de lat, ook geen fouten maakte. Komende zondag moeten wij naar DSC’65 en dat zal ook weer geen makkie zijn voor ons, maar hopelijk kunnen wij daar wel de beloning krijgen voor een goede spel wat wij op dit moment laten zien”.