Collectief beter Schoonebeek wint bij Witteveense Boys

WITTEVEEN - Afgelopen zondag moest Schoonebeek op bezoek bij laagvlieger Witteveense Boys en ging het beste met de omstandigheden om en won met 4-2. Ondanks de voorlaatste plaats op de ranglijst kwam de thuisploeg in de 15e minuut op voorsprong. Een corner werd weggekopt door Justin Katuin, maar de afvallende bal werd door Niels Huizing binnen getikt. 1-0.

Trainer Arends voerde direct wat tactische omzettingen door waardoor Schoonebeek wakker werd geschud. Met meer voetballend vermogen dan de Witteveners werd een voorzet van Leon Steffens in de 22e minuut strak en laag binnen geschoten door Niels Striper. 1-1.

Na de gelijkmaker stelde Schoonebeek verder orde op zaken. In de 27e minuut werd een voorzet van Niek Huser binnen gekopt door Leon Steffens, 1-2. Schoonebeek ging dan ook met een verdiende 1-2 ruststand de kleedkamer in. Na rust liet Schoonebeek zich helaas even meeslepen met de diverse irritaties, maar op tijd besefte Schoonebeek dat dan maar één oplossing telt en het overwicht in doelpunten uit te drukken.

Dat gebeurde in de 65e minuut. Een voorzet van Niek Huser werd via binnenkant tweede paal binnen gekopt door Ric Smit. 1-3. En in de 78e minuut bracht Justin Katuin een korte corner opnieuw voor en Niek Huser lepelde de bal fraai binnen. 1-4. Doordat scheidsrechter Boland een vlagsignaal voor buitenspel negeerde kon Bob Seele in de 82e minuut de eindstand op 2-4 brengen. Volgende week is Sweel de laatste tegenstander voor de winterstop.