Erica 86 vergeet te winnen van VCG

GEESBRUG – In de zaterdag 5e klasse F leek het op de laatste plaats staande Erica’86 voor een verrassing te zorgen in Geesbrug, maar verloor na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 3-2 van VCG de nummer 2 op de ranglijst. In de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende ploeg die feller en gretiger speelde dan de gasten uit Erica.

Erica 86 trainer Cor Huls had het gevoel dat zijn ploeg niet de wil had om te winnen en in de 26e minuut dan ook verdiend op een 1-0 achterstand werd gezet. ,,In de rust heb ik dan ook de knuppel in het hoenderhok gegooid een aantal spelers ook persoonlijk op hun verantwoording aangesproken. Het gevolg was dat wij in de tweede helft een geheel ander Erica’86 in het veld zagen. Nu werd er wel geknokt om de nummer twee een pootje te lichten. Het gevolg was dat wij binnen twintig minuten op 1-1 wisten te komen door een doelpunt van Niek de Wolde. Vanaf dat moment werden wij de bovenliggende partij en lieten VCG alle hoeken van het veld zien.”

De titelkandidaat leek rijp voor de slacht en helemaal toen invaller Jasper Hogenberg Erica’86 ook nog op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Maar ook nu zit het een lager geplaatste club niet mee, want VCG kwam uit het niets op gelijke hoogte na een foutje achterin bij Erica’86. 2-2. Cor Huls: ,,Daarna kon het dubbeltje alle kanten opvallen en dat viel in de 85e minuut uiteindelijk voor ons weer de verkeerde kant op. Na een overtreding binnen de zestien wist VCG de toegekende strafschop te verzilveren en alsnog met een 3-2 overwinning de drie punten in eigen huis te houden.”