Verdiende drie punter voor Drenthina

TEN BOER – In de zaterdag 2e klasse J behaalde Drenthina in de uitwedstrijd tegen Omlandia een nipte maar verdiende 1-0 overwinning. De wedstrijd tegen Omlandia kenmerkte zich vooral in de weersomstandigheden volgens Drenthina trainer Peter Timmer:

,,Het was een wedstrijd waarin voor de zeer heftige wind een grote invloed had op het spelbeeld van de totale wedstrijd. In de eerste helft hadden wij de wind mee en waren ook de bovenliggende partij. Onze tegenstander kreeg geen enkele kans om ook maar een beetje gevaarlijk te worden, laat staan te scoren. Gelukkig is wisten wij ons zelf wel te belonen voor het veldoverwicht in de eerste helft te belonen. Weliswaar niet uit een vloeiende aanval, maar uit een vrije trap vanaf de zijkant door Mark Lubberts die de bal gedragen door de winst zo in de kruising draaide. 0-1.”

Daarna probeerde Drenthina de wedstrijd al een beetje voor de thee in het slot te zetten met de gedachten dat de wind in de tweede helft wel eens in het nadeel zou kunnen uitpakken. Kansen waren er wel om de 0-2 te scoren maar de mogelijkheden daarvoor werden helaas niet benut. Daardoor ontstond in de tweede helft ook de situatie dat de thuisclub meer grip op de wedstrijd kreeg, maar het wist zich niet echt kansen uit te spelen. En lukte het wel een keer gevaarlijk voor het Drenthina doel te komen stond er altijd weer Yannick Berends, de betrouwbare sluitpost van de Emmenaren.

Doordat Drenthina ook niet meer tot scoren kwam, eindigde deze wedstrijd in een nipte maar wel dik verdiende 1-0 overwinning. Een mooie opmaat naar de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen De Griffioen, zegt trainer Peter Timmer, want dan hebben wij na de 5-0 in Oosterwolde nog wel iets recht te zetten.