Belangrijke winst voor NWVV

NIEUW WEERDINGE - In de zaterdag 5e klasse F deed NWVV goede zaken door de thuiswedstrijd tegen VVAK met 2-0 te winnen. An een ruststand van 0-0 zorgden Christiaan Klompmaker s en Roy Supér voor de doelpunten van NWVV. De eerste helft was volgens trainer Geert Aalderink meer spannend dan fraai met een misschien iets makkelijker voetballende VVAK.

,,Wij zijn eigenlijk niet echt in de problemen geweest, want defensief stond het allemaal goed met aan het hoofd een uitblinkende doelman Dennie Meijers. VVAK kreeg in deze eerste helft uit een snelle counter een kans maar onze doelman stond op zijn post en gingen wij met een 0-0 stand aan de thee.” De tweede eigenlijk een beetje hetzelfde spelbeeld. Het initiatief lag bij VVAK dat ook kansen kreeg , maar NWVV ook meer ruimte bood.

Geert Aalderink: ,,De tweede helft stond vooral in het teken van onze doelman Meijers. Na een afgeslagen aanval wist hij met een snelle en verre uittrap Christiaan Klompmakers te bereiken. Klompmaker plaatste de bal breed voor de voeten van Roy Super en deze kon de 1-0 binnen tikken. Daarna was het toch nog even billen knijpen, want VVAK zette ons flink onder druk, kreeg kansen maar goed keeperswerk van Dennie Meijers voorkwam een tegentreffer. Dennie werd voor mij zelfs de “man of the match” toen hij nogmaals met zijn verre uittrap, de bal gedragen door de wind op Christiaan Klompmakers plaatste en deze met gevoel de bal langs de VVAK doelman plaatste. 2-0 en dat werd ook de eindstand”.