Eerste overwinning voor Erica’86 is een feit

ERICA – in de zaterdag 5e klasse F heeft Erica’86 de eerste overwinning in dit seizoen behaald. Op eigen veld werd nipt, maar verdiend met 1-0 van NKVV gewonnen.

Dit is loon naar werken, zegt Erica’86 trainer Cor Huls: ,,Wij hebben al vaak een goede wedstrijd gespeeld zonder daarvoor beloond te worden en dan is deze overwinning terecht. De eerste helft begonnen wij zwak. Wij waren de bovenliggende partij zonder dat in doelpunten uit te kunnen drukken. In de rust heb ik dan ook weer enkele spelers op hun verantwoording moeten wijzen en dat werd gelukkig ook goed opgepakt.”

Erica’86 deed het in de tweede helft beter en kreeg na een uur spelen vanaf de stip de kans om het overwicht in een doelpunt om te zetten. Wesley Wessels werd binnen de zestien onderuit gehaald en omdat niemand de verantwoording durfde te nemen, ging Wessels zelf achter de bal staan. De goed genomen strafschop werd helaas ook heel goed door de NKVV doelman gestopt.

Cor Huls: ,,Gelukkig bleven wij na deze tegenvaller doorgaan waar wij mee bezig waren, maar aanvankelijk wisten o.a. Sven Huls en ook Wesley Wessels uitgespeelde kansen niet te verzilveren. Uiteindelijk waren het wel deze twee spelers die uit een stilstaand moment hun stempel op de wedstrijd drukten. Na een flinke overtreding op Sven Huls net buiten de zestien, bediende Wesley Wessel met een haarzuivere strakke vrije bal Sven Huls en die knalde de bal keurig binnen. 1-0.’’

In de laatste twintig minuten werd NKVV overlopen en kun je de mannen van trainer Cor Huls misschien verwijten dat het geen grote overwinning is geworden. Ook de terechte rode kaart die Andy Hof in de slotfase kreeg was overbodig. Deze 1-0 overwinning is wel goed voor de club, voor de spelers en voor de trainer, zegt Cor Huls die nog steeds van mening is dat deze kleine groep tot nu meer punten verdiende dat het heeft gekregen. ,,Misschien is dit een opmaat naar meer en dat de komende tegenstanders gewaarschuwd zijn dat Erica’86 er aan komt”.