SBV 04 kan koploper geen pijn doen

SLAGHAREN - SVV 04 trok zondagmiddag tegen de koploper in de 3e klasse C EMMS uit Slagharen aan het kortste eind en verloor met 3-0. In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. SVV 04 kreeg mogelijkheden maar wist die niet te verzilveren.

EMMS deed dat wel via Jord Anbergen die in de 14e minuut de 1-0 kon scoren. Ondanks een goede portie werklust ontbrak het SVV’04 deze wedstrijd aan het nodige geluk om te scoren. Toen ook Harmen Stuiver in de eerste helft nog geblesseerd het veld verliet moest Arthur van de Veen zijn team vroegtijdig omzetten om nog voor enig gevaar voorin te kunnen zorgen.

In de 2e helft was het een meer spannende dan goede wedstrijd. De wedstrijd kantelde in de 68e minuut na de discutabele rode kaart die Joost Thiele kreeg van scheidsrechter Annink na een overtreding op Maurice Kosse. Arthur van de Veen moest hierna risico’s nemen en bracht “good old“ Mark Heijnen als extra spits binnen de lijnen en ging achterin 1 op 1 voetballen om als nog een goal te forceren.

Het was echter EMMS dat gevaarlijk counterde en in de 74e minuut op 2-0 kwam via Yuri Hertsenberg. SVV’04 scoorde daarna bijna de aansluitingstreffer via een kopbal van Michel Kerkdijk, maar de bal werd op de doellijn gekeerd door doelman Bastin Kleinherenbrink. In de 79e minuut was het weer Yuri Hertsenberg die de 3-0 voor EMMS op het scorebord kon laten zetten.

Dit bleek de genadeklap voor SVV’04 die daarna geen moment meer gevaar wist te stichten voor het doel van EMMS. SVV’04 zakt door dit verlies naar de 8e plek en volgende week wacht de uitwedstrijd tegen CEC en zal daar proberen de eerste 3 punten na de winterstop binnen te halen.