DZOH pakt in tweede helft de overwinning

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J behaalde DZOH een belangrijke 3-1 overwinning op het op de vierde plaats staande Gramsbergen. Na een rommelige en zwakke eerste helft waarin DZOH een licht overwicht had, stond het 1-1 op het scorebord.

Na wat schermutselingen over en weer was het Marwin van der Meer die zich in de 26e minuut prachtig vrij speelde via een lobje en vanaf 20 meter de trekker haarzuiver over trok. 1-0. Gramsbergen probeerde daarna wel iets terug te doen en dat lukte bijna op slag van rust toen het via de rechterkant alle ruimte kreeg en Rutger Dijk vrij voor doelman Jordy Tent geen fout maakte. Ruststand 1-1.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een DZOH dat iets beter begon te voetballen. Het kwam in de 65e minuut op voorsprong via een goed genomen strafschop van Youri Keen. 2-1. Gramsbergen gooide er daarna nog meer power en ging vooral de lange bal hanteren.

DZOH trainer Martin Drent: ,,Dat zorgde een aantal keren toch wel voor wat hachelijke momenten bij ons in de zestien maar wij hieleden goed het koppie er bij. Het doelpunt van Farid Boughaleb in de slotfase was toch wel de beloning voor een betere tweede helft. De uiteindelijke 3-1 eindstand is dan ook zeker verdiend voor ons gezien een toch veel betere tweede helft. Hopelijk kunnen wij deze lijn ook komende zaterdag doortrekken als wij thuis spelen tegen het op de 13e plaats staande Omlandia.”

Gerben Rog ontdoet zich hier van Sander ter Wijlen(14) nadat ook Nick Leferink(5) het nakijken kreeg terwijl Danny Voorn de actie van Rog op de voet volgt. (foto Bennie Wolbers)