Foutje doelman fataal voor FC Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 2e klasse J eindigde de inhaalwedstrijd tussen FC Klazienaveen en Drenthina na een 0-1 ruststand in een 3-2 overwinning voor de Emmenaren. Drenthina was in de eerste helft al de bovenliggende partij en had gezien de vele kansen al ruim afstand kunne nemen, maar FC Klazienaveen doelman Justin Verschoor was deze middag een moeilijk te nemen hindernis.

Halverwege stond er ook nog maar slechts 0-1 op het scorebord na een treffer van Mark Lubberts halverwege de eerste helft. Na de thee kwam FC Klazienaveen het beste uit de kleedkamer, want binnen een minuut stond het op gelijke hoogte via een doelpunt van Nick van der Sleen. 1-1.

Klazienaveen ging daarna door voor de volle winst, maar naarmate de tweede helft vorderde kreeg Drenthina steeds meer de overhand. Een kwartier voor tijd kregen de Emmenaren een strafschop toegewezen na onregelmatigheden tijdens een scrimmage in de zestien van FC Klazienaveen. Mark Lubberts maakt vanaf de stip geen fout en bracht Drenthina op een 2-1 voorsprong. In de 86e minuut werd Nick van der Sleen op fantastische wijze door Thyram Lambers vrij voor Drenthina doelman Yannick Berend gezet. Van der Sleen zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor een 2-2 stand.

Na een ongelukkige botsing met Kees Plaatje moest doelman Justin Verschoor worden vervangen door Leon Hoogenberg. Helaas wist Hoogenberg na een ingooi de bal niet goed te verwerken en Ruben Kemperink de bal wist te blokken en de bal in het lege doel kon koppen. 2-3. Terwijl Drenthina komende zaterdag de periodetitel kan pakken moet FC Klazienaveen de nacompetitie voor klasse behoud meer en meer in beeld komt.

Mark Lubberts, hier in duel met Harry Gerdes(5) van FC Klazienaveen, had met twee treffers een belangrijk aandeel in de winst van Drenthina. Rechts volgt aanvoerder Bauerhuit het duel. (foto Bennie Wolbers)