Sc Roswinkel walst over Velerveen heen

ROSWINKEL – Het onderlinge verschil op de ranglijst van de zondag 5e klasse F was maar twee punten, maar in de wedstrijd tussen Sc Roswinkel en Veelerveen was eer een levensgroot verschil. Met een eindscore van 6-0 lieten de Roswinkelers er geen gras over groeien wie de punten graag binnen wilde halen.

Grote man bij Sc Roswinkel werd Roy van der Luis die vier van de zes treffers voor zijn rekening nam. Alle gram werd er in de eerste helft ingegooid zegt Sc Roswinkel trainer Cor Lubach: ,,De eerste dreun in de 3e minuut door Roy van der Sluis kwam direct goed aan bij de tegenstanders, want binnen twintig minuten had Roy er nog twee in liggen. En de 3-0 was dik verdiend, want Veelerveen wist geen enkele keer voor gevaar te zorgen, laat staan te scoren. Wij deden dat in het beeld van de wedstrijd nog wel in de 40e minuut via Jeroen de Roo (4-0) en op slag van rust bepaalde Aaldert van Eck de ruststand op 5-0.”

Met deze ruststand is het lekker thee drinken, maar is ook een teken van waakzaam zijn in de 2e helft, volgens Cor Lubach: ,,Ik heb in de rust aangegeven dat wij gewoon door moesten gaan en proberen de score nog verder uit bouwen als het mogelijk was. Dat hebben wij niet echt gedaan, behalve dan die treffer van Roy van der Sluis in de 55e minuut. Met zijn vierde treffer van de middag tilde hij de eindstand naar 6-0. Wij houden in ieder geval een positief gevoel over van deze wedstrijd,” besluit de Sc Roswinkel trainer.